Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøker Bydel Sagene

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen besøker Bydel Sagene mandag 14. mai 2018 fra klokken 10.30 til 13.30. Ordfører Marianne Borgen er vert for besøket. Akkrediteringsfrist: fredag 11. mai klokken 12.00.

Pressemelding fra arrangør

- Det er veldig hyggelig at Kronprinsparet kommer på besøk til Bydel Sagene. De kommer til å møte en mangfoldig bydel som har plass til alle. Vi som bor her er stolte av bydelen vår, og jeg gleder meg til å vise den fram til Kronprinsparet, sier Helge Stoltenberg, leder av bydelsutvalget.

Nå jobber vi med å lage et interessant og variert program for Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit.

Vi er en spennende bydel med et rikt kulturliv, en levende frivillig sektor og et stort engasjement for lokale miljøtiltak. Norges industrielle historie startet ved Akerselva som renner gjennom bydelen, kulturperlen Hønse-Lovisas hus ligger langs elva og det er 21 parker og plasser i bydelen.

Vi har møteplasser hvor innbyggerne inviteres med for å påvirke nærmiljøet sitt på tvers av alder og kultur. Vi har et nyåpnet flerbrukshus som på dagtid brukes av beboere med utfordringer innen psykisk helse og rus, mens det om ettermiddagene er beboere, frivillige og organisasjoner som bruker huset til aktiviteter, leksehjelp, kurs og kulturarrangementer.

I Bydel Sagene ligger Iladalen, Sagene, Bjølsen, Sandaker og Torshov. Bydelens totale areal er på 3,11 km2 og det bor over 43 000 mennesker her. Det gjør bydelen til den tettest befolkede i Oslo. Fra 1998 til 2017 har befolkningen økt med 56 prosent, det er dobbelt så mye som gjennomsnittet i Oslo. Sammen med befolkningsveksten har utdanningsnivå, inntektsnivå og levealder økt. Samtidig er vi den bydelen med flest kommunale boliger, det gir store forskjeller i befolkningen. For å få til et best mulig nærmiljø jobber vi mye med å involvere innbyggerne slik at de kan påvirke egen hverdag og miljøet rundt seg.

Bydelen har mye å by på, og vi gleder oss til å vise frem noe av det. Endelig program blir sendt til media så snart alle detaljer er klare.

Pressekontakt og akkreditering

For spørsmål og akkreditering, kontakt kommunikasjonssjef i Bydel Sagene, Carina Henske på e-post: carina.henske@bsa.oslo.kommune.no eller mobil 901 901 87.

Frist for akkreditering er fredag 11. mai klokken 12.00.

 

13.04.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook