Hopp til hovedinnhold

Kongen til allsang med 85 000 elever

Hans Majestet Kongen er til stede under Skolenes sangdag i Oslo Konserthus fredag 4. mai klokken 12.00. Akkrediteringsfrist: torsdag 3. mai 2018 klokken 14.00.

Pressemelding fra arrangøren

Oslo-Filharmonien spiller opp til et kor av 1 000 barnestemmer, og konserten streames live til flere enn 380 skoler over hele landet.

85 000 elever synger - samtidig!

Skolenes sangdag er en nasjonal sangdugnad for elever på barnetrinnet.

Klokken 12.00 står barn og unge fra hittil 382 skoler klare ved storskjermer landet rundt for å synge med under den direktesendte konserten i Oslo Konserthus. De har på forhånd øvd på både dansebevegelser og på sangrepertoaret, som strekker seg fra tradisjonelle folketoner og viser, til nyere låter og hits. Noen pynter klasserommene sine til sangfest, andre samles i gymsal og auditorium, og noen digitalt dristige kan til og med prøve seg på en utendørs samling for hele skolen. Sammen er de landets desidert største allsang-kor!

Live-streamet konsert med Oslo-Filharmonien

Under den direktesendte allsang-konserten i Konserthuset synger 1 000 barn fra skoler i Oslo og omegn sammen med Oslo-Filharmonien under ledelse av dirigent Håkon Daniel Nystedt. Orkesteret spiller sangene i flotte, nyskrevne orkesterarrangementer. I tillegg spiller orkesteret noen kjente verk fra det klassiske skattekammeret. Programleder for arrangementet er Stian Barsnes-Simonsen, og MGP juniorstjernen Dina Matheussen er årets Skolenes sangdag-artist.

Om Skolenes sangdag

Norges første Skolenes sangdag ble arrangert i april 2016, med 152 påmeldte skoler. I 2017 deltok 190 skoler fra hele landet, og i år er det flere enn 380 skoler som står klare.  Skolenes sangdag er med andre ord et skikkelig nasjonalt løft for sang i Norge! Musikk i Skolen står som hovedarrangør, og i 2018 har organisasjonen fått både Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang med på laget.

Akkreditering

Media som ønsker å dekke Kongens besøk må be om akkreditering elektronisk til syngendeskole@musikk.no innen torsdag 3. mai 2018 klokken 14.00.

For mer detaljert informasjon ta kontakt med Ulrika Bergroth-Plur, mobil 416 64 071 (daglig leder Musikk i Skolen)

Skolenes sangdag 2018 arrangeres av Musikk i Skolen i samarbeid med Oslo-Filharmonien og Krafttak for sang / Syngende skole.

24.04.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook