Hopp til hovedinnhold

Utstillingen Jakob Weidemann

Sommerens store utstilling Jakob Weidemann åpnes med Dronning Sonja til stede på Henie Onstad Kunstsenter. Akkrediteringsfrist 13. juni 2018 klokken 09.00.

Pressemelding fra arrangør

Hennes Majestet Dronningen vil være til stede ved åpningen utstillingen Jakob Weidemann på Henie Onstad Kunstsenter fredag 15. juni 2018 klokken 14.00.

- Henie Onstad er svært glade for at H.M. Dronning Sonja vil være til stede under åpningen av sommerens store utstilling med Jakob Weidemann. Han er en av Norges mest folkekjære malere og en viktig kunstner i Dronningens kunstsamling, sier Tone Hansen, direktør for Henie Onstad Kunstsenter.

I utstillingen viser Henie Onstad hele Weidemanns karriere og de mer ukjente maleriene fra 40- og 50-tallet. Her kan vi bli kjent med mesteren som skapte banebrytende abstrakte komposisjoner, sommerlandskap og figurative verk.

- Hvis jeg skal nevne én person som har vært bestemmende for kunstsynet eller utviklingen av smaken i tidligere år, må det være Jakob Weidemann. Jeg kjøpte det første bildet i 1961. Etter 40 år er jeg fremdeles ikke blitt lei av det. Jeg har alltid vært svak for bilder jeg kan leve med over tid, blant annet fordi de har flere fysiske og estetiske lag, og er betydningsmessig flertydige. Her er Weidemann en mester, sier Dronning Sonja i boken Storfuglen i norsk kunst av forfatter Karin Hellandsjø.

Kontaktinformasjon

Presse som ønsker å dekke utstillingsåpningen må akkreditere seg elektronisk til Gunhild Varvin, kommunikasjonssjef Henie Onstad Kunstsenter, 402 17 573, gv@hok.no innen 13. juni 2018 klokken 09.00

15.05.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker