Hopp til hovedinnhold

Den Norske Turistforening 150 år

H.M. Dronning Sonja vil være til stede på festmiddagen som markerer Den Norske Turistforenings 150-årsjubileum 9. juni.

H.M. Dronning Sonja er æresmedlem i DNT, og deltar på festmiddagen lørdag kveld, der hun blant annet får med seg utdelingen av flere ærestildelinger til folk som har gjort en spesiell innsats for DNT og friluftslivet. Kulturminister Trine Skei Grande (V) åpner landsmøtet fredag 8. juni.

Pressemelding fra arrangør

Årets landsmøte har historisk sus: I år er det nemlig 150 år siden foreningen ble stiftet i Østmarka i Oslo.

- Dette er et helt spesielt landsmøte på mange måter. Vi skal markere den stolte historien vi har bak oss, men ikke minst vedta en strategi for de neste fem årene som setter DNT på kartet som en bærekraftig og fremtidsrettet kraft i samfunnet, sier styreleder Berit Kjøll.

Fremtidsrettet og grønn strategi

DNTs nye strategi «et rikt liv med enkle midler» inneholder flere konkrete, bærekraftige tiltak, blant annet å erstatte dieselaggregater på hyttene og avvikle fellesturer med fly.

Kjøll, som har vært foreningens styreleder i 6 år, leder sitt siste landsmøte. Per Hanasand fra Stavanger Turistforening er innstilt som ny styreleder

- Jeg er veldig glad for å kunne overlevere en sprek 150-åring. DNT er en solid organisasjon i vekst, friluftsliv er i vinden som aldri før, og DNTs medlemstall, aktivitetstilbud og dugnadsinnsats øker for hvert år, sier Kjøll.

Skal diskutere vindkraft

Foruten 150-årsmarkering, ny styreleder og strategi, skal landsmøtet også behandle en resolusjon om vindkraft.

- Vindkraftutbyggingen må ikke ødelegge våre vakreste naturområder. Landsmøtet skal diskutere DNTs krav til regjeringens arbeid med en nasjonal ramme for vindkraft, for å sikre bedre lokal medvirkning og større vekt på hensynet til natur og friluftsliv.

Moro en uke til ende

DNT setter sitt preg på hovedstaden hele uken: DNT Oslo og omegn gjennomfører nemlig sin jubileumsuke i Spikersuppa og på Sørenga i Oslo, og tilbyr aktiviteter, foredrag og møter med hyttevertskap. Ikke minst skal 400 barn innom Spikersuppa torsdag og fredag for å lære om friluftsliv.

Pressehenvendelser

For intervjuhenvendelser og ytterligere informasjon, ta kontakt med DNTs pressetelefon: 484 50 526 eller margrethe.assev@dnt.no

Skei Grande er tilgjengelig for foto og intervju fredag klokken 12.45. 

Det blir mulighet til å ta bilder av H.M. Dronningen ved hennes ankomst klokken 20.00 lørdag 9. juni, men ingen intervjuer.

Landsmøtedagene åpnes formelt fredag 8. juni på Scandic Holmenkollen Park klokken 13.00 og fortsetter blant annet med en mottakelse i Oslo Rådhus av ordfører Marianne Borgen samme kveld. Ny strategi, resolusjon og ny styreleder er saker som behandles og vedtas lørdag 9. juni.

 

 

 

07.06.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook