Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen åpner Sofienberglekene

H.K.H. Kronprins Haakon åpner Sofienberglekene hos Kirkens Bymisjon, Sofienberghjemmet i Oslo, 13. juni 2018.

Pressemeldling fra arrangør

Hestesko på stikke, balanseøvelser og boccia er noen av øvelsene de eldre skal prøve seg på under årets Sofienbergleker. Med seg får de i år H.K.H. Kronprins Haakon, som tenner ilden og åpner årets leker – 24 år etter at han tente OL-ilden under de olympiske leker på Lillehammer.

- Sofienberglekene fremmer livsglede og aktivitet, og er et møte mellom generasjoner. Vi vil gi eldre meningsfulle hverdager, og muligheten til å fortsatt bruke sine ressurser. At Kronprinsen åpner årets leker er en flott annerkjennelse av arbeidet som gjøres for å aktivisere eldre , sier Adelheid Firing Hvambsal, generalsekretær i Kirkens Bymisjon.

Om arrangementet

Sofienberglekene har vært et årlig arrangement siden 2008, og har i år 10-årsjubileum. Lekene arrangeres av Kirkens Bymisjons sykehjem Sofienberghjemmet i Oslo. Til lekene inviteres blant annet beboerne på alle Kirkens Bymisjons sykehjem i Oslo og deltakere på dagsentrene, og rundt 70 frivillige er med på å gjøre arrangementet mulig gjennom å være ledsagere for deltakerne.

Sofienberglekene legger vekt på at alle skal kunne delta og oppleve mestring, og derfor er øvelsene egnet for rullestolbrukere og eldre med kognitive utfordringer.

Sted: Sofienberghjemmet, Helgesens gate 62.

Program:

11.00 Velkommen v/Kirkens Bymisjon

11.05 Åpningsappell ved byråd Rina Mariann Hansen

11.10 Ildtenning og åpning av årets Sofienbergleker

11.15 Felles oppvarming

Kronprinsen vil være tilstede til 11.45.

Informasjon til pressen

Pressen har anledning til å fotografere fra anviste plasser under Kronprinsens besøk. Kronprinsen ankommer like før 11.00, og pressen bes være til stede før dette.

Presse som ønsker å være til stede melder dette til kommunikasjonssjef Ragnhild Kaski på ragnhild.kaski@bymisjon.no eller telefon 41101621.

 

 

11.06.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook