Hopp til hovedinnhold

Kronprinsessen besøker Kulturfest Tøyen

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit besøker Kulturfest Tøyen 12. juni. Akkreditering.

Pressemelding fra arrangør

I morgen skal Kronprinsessen og Oslo-elever ha en eksamenspause sammen.

Den 12. juni går Kulturfest Tøyen av stabelen i Tøyenparken. Festivalen, som arrangeres for tredje gang, lages av Miniøya på oppdrag fra Den Kulturelle Skolesekken i Oslo. Kulturfest Tøyen er et gratis tilbud til alle elever i ungdomsskoler og VGS i Oslo – og foregår i skoletiden. En etterlengtet pause i eksamensrushet for mange. Det er 8 000 påmeldte ungdommer og lærere til årets festival, og ventelisten er lang.

Festivalens program inneholder både musikk, dans, teater, kunst og aktiviteter. I år er Unge Ferrari det største trekkplasteret på Amfiscenen.

I samarbeidet mellom Den kulturelle skolesekken og Miniøya fokuseres det på at festivalen skal være et arrangement der elever ikke bare skal se og høre, men også bli sett og hørt.

Fotoutstillingen #stovnerlove er et slikt innslag der ungdommene selv står i sentrum. Kronprinsessen vil besøke årets festival for å delta på åpningen av fotoutstillingen.

Prosjektet #stovnerlove har samlet 13 ungdommer fra ulike miljøer og grupperinger i bydel Stovner, og sammen latt dem fortelle sine historier. Gjennom å fotografere mange hundre forskjellige ungdommer fra bydelen har de laget sitt eget portrett av sånn de oppfatter Stovner og ungdommene som bor og lever her.

Deler av bildene til utstillingen er trykket opp på plexiglassplater som har utforming som instagramprofiler. Platene skal vises på forskjellige steder i Oslo i løpet av 2018 og hele utstillingen med bilder og tekst vil legges ut på stovnerungdom.no. Første visning av platene vil være på Kulturfest Tøyen.

Ungdomsmiljøet i bydel Stovner får til tider mye negativ oppmerksomhet, til stor frustrasjon for ungdommene selv. Mange opplever en stigmatisering som skaper en følelse av utenforskap, avmakt og negativ opposisjon. Med #stovnerlove er ønsket å la ungdommene fortelle sin egen historie i et format som gjør at de blir sett som de de er, og gjøre det gjennom en prosess som skaper samhold, stolthet og mestring. Det viktigste i prosjektet er kanskje ikke portrettinstallasjonen, men prosessen med å skape og dele den.

 Akkreditering

Kronprinsessen besøker Kulturfest Tøyen fra 10.30 – 11.30 tirsdag 12. juni. I tillegg til å overvære åpningen av utstillingen #stovnerlove, vil hun få en omvisning på festivalen. 

Send en epost til anette@minioya.no dersom du ønsker akkreditering for å dekke Kronprinsessens besøk.

 

11.06.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook