Hopp til hovedinnhold

Pressevisning Dronning Sonja KunstStall

Utstillingen «Tradisjon og inspirasjon. Norsk kulturarv i De kongelige samlinger» vises i perioden 20. juni – 2. september 2018. Det inviteres til pressevisning med påfølgende åpningsarrangement 19. juni klokken 15.00. Akkreditering.

Utstillingen viser bunader som er i bruk av Kongefamilien sammen med et utvalg kunstverk og en rekke kulturhistoriske skatter. Alle med norsk og samisk folkekunst og kunsthåndverk som utgangspunkt. Gjennom disse unike gjenstandene kan vi trekke de historiske linjene bakover og se hvordan tradisjonen har inspirert kunstnere og kunsthåndverkere.

Hennes Majestet Dronningen, Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen, og Prinsesse Astrid, fru Ferner vil være til stede under den offisielle åpningen, som følger etter pressevisningen.

Olav Aaraas, direktør Norsk Folkemuseum, holder åpningstalen og Norsk Jentekor står for musikalske innslag underveis.

Skjema for akkreditering

Høydepunkt i utstillingen

Blant høydepunktene i utstillingen er:

 • Bunader
  En rekke bunader fra ulike deler av landet vises fram. Bunadene benyttes av Kongefamilien på offisielle besøk i inn- og utland.

 • Adolph Tidemand
  Et av Adolph Tidemands mest kjente malerier, "Bestemors brudekrone", vises fram.

 • Johannes Flintoe
  Natur- og folkelivsskildringer av Flintoe inngår i utstillingen. Flintoe var en av kunstnerne som var med på å "oppdage" den norske fjellheimen.

 • Riksteppene
  Hver vevnad er over 15 kvadratmeter stor, og forteller historien om Kong Sigurds reise til Jorsal (Jerusalem) og Myklagard (Konstantinopel/Istanbul) i 1108 - 1111. De to teppene ble laget på slutten av 1800-tallet, og vakte stor interesse da de ble vist på verdensutstillingen i Paris 1900. 

Gjenstandene i utstillingen har blitt en del av De kongelige samlinger gjennom arv, gaver og personlige innkjøp. De utgjør en del av Kongefamiliens historie. Samtidig er de er en sentral del av den norske kulturarven, både på grunn av sin egenverdi og sin unike eierskapshistorie.

Akkreditering

Det inviteres til pressevisning 19. juni klokken 15.00. Pressen bes møte ved inngangen til KustStallen fra Parkveien. Utstillingen åpner for publikum 20 juni 2018 klokken 11.00.

Presse som ønsker å delta på pressevisningen og påfølgende åpning må be om akkreditering elektronisk innen tirsdag 19. juni 2018 klokken 12.00.

Kontaktperson:
Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen - sgg[at]slottet.no

 

 

15.06.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook