Hopp til hovedinnhold

Fylkestur til Vestfold: Invitasjon til akkreditering

DD.KK.HH. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøker Vestfold 4.–6. september 2018. Presse som ønsker å dekke fylkesturen må akkrediteres hos Fylkesmannen i Vestfold.

Kronprinsparet har i år valgt å legge sitt fylkesbesøk til Vestfold. Fem kommuner vil få besøk i løpet av tre dager i september. Turen begynner i Svelvik, og fortsetter til Holmestrand, Horten og Færder kommuner, før den avsluttes med besøk i Lardal og Stavern, som begge ligger i Larvik kommune.

Kongeskipet Norge benyttes under turen.

Akkreditering

Redaksjoner/journalister som ønsker akkreditering til arrangementet, må melde seg på til Fylkesmannen i Vestfold ved å fylle ut skjemaet på denne nettsiden.

Det må fylles ut et skjema for hver person som skal akkrediteres.

Frist: Mandag 27. august kl. 12.00.

Praktisk informasjon

Pressen må selv sørge for transport og overnatting på fylkesturen. Vi skal så langt det lar seg gjøre sørge for at det er tilgjengelige parkeringsplasser.

Det vil bli utarbeidet et presseprogram med detaljert informasjon om besøket. Dette forventes å være ferdig ca. en uke før fylkesturen.

Kort om programmet

Tirsdag 4. september
Besøket begynner i Svelvik kommune, der kronprinsparet skal få se utdrag fra spelet «Den Gode Hensigt». De skal besøke Svelvik opplærings- og aktivitetssenter, og møte lokale fruktbønder. Besøket avsluttes med en folkefest på Batteriøya.

I Holmestrand kommune går kronprinsparet i land på brygga i sentrum. De skal møte en rekke lag og organisasjoner, besøke biblioteket der det blir en lesestund for barn, og vandre langs brygga. De skal også besøke Hydro Aluminium.

Onsdag 5. september
Kronprinsparet går i land i Åsgårdstrand i Horten kommune, der de skal besøke Munchs hus og møte barn som arbeider med egne kunstprosjekter. Deretter blir det et åpent arrangement i Munchs hage. Kronprinsparet skal møte deltakere i Horten fruktdugnad, som på frivillig basis høster frukt og bær fra Hortens hager, og lager eplemost og andre produkter. Kronprinsparet reiser videre i Universitetet i Sørøst-Norge, der de skal møte studenter og ansatte.

I Færder kommune skal kronprinsparet gå i land på Nøtterøy. De skal besøke Bjønnesåsen bo- og behandlingssenter, møte beboere, besøksvenner og ansatte, og få demonstrert hvordan kommunen har tatt i bruk helseteknologi i omsorgstilbudet. Deretter reiser Kronprinsparet til Rosahaugparken, hvor det blir et åpent arrangement. Frivillige organisasjoner som stisyklere, havpadlere, speidere og seilere vil demonstrere sine aktiviteter.

Torsdag 6. september
Kronprinsparet tilbringer dagen i Larvik kommune, og skal først besøke Kjærrafossen i Lardal. Der skal de gå en tur sammen med barn og unge fra bygda, og med representanter fra Stiftelsen Kjærrafossen. Kronprinsparet vil møte 4H, skytterlaget, jeger- og fiskeforeningen og flere andre organisasjoner, smake på lokal mat, og lære om hvordan det ble fisket laks i Lågen i gamle dager.

Fylkesbesøket avsluttes på Fredriksvern i Stavern, der det blir et åpent arrangement.

Kontaktperson

Kommunikasjonssjef Reidun Mangrud, Fylkesmannen i Vestfold
Telefon: 91005037
E-post: reidun.mangrud@fylkesmannen.no

 

17.08.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook