Hopp til hovedinnhold

Konsert for Kongeparet

Deres Majesteter Kongen og Dronningen vil være til stede når Forsvarets stabsmusikkorps inviterer til utendørskonsert på Oscarshall i anledning Kongeparets gullbryllup mandag 3. september klokken 18.30. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Forsvarets stabsmusikkorps hedrer Kongeparet med en konsert i anledning deres gullbryllup. Konserten finner sted utenfor lystslottet Oscarshall på Bygdøy. Kongeparet vil være til stede, og det er fri entré for publikum.

Store deler av konsertprogrammet er hentet fra korpsets nye innspilling «Tre Konger», som gjengir musikk fra store begivenheter under Norges tre konger etter 1905. En CD med innspillingen overrekkes Kongeparet i gave under konserten.

– Så lenge militærmusikken har eksistert i organisert form, har koblingen til kongehusene i Europa vært sterk. Militærmusikken har skapt høytid og atmosfære ved kroninger, statsbesøk, åpninger av nasjonalforsamlinger, brylluper og begravelser, forteller musikkdirektør i Forsvarets stabsmusikkorps og dirigent på CD-en, Andreas Hanson.

På Oscarshall blir det gjenhør med en musikk fra en rekke store begivenheter, ikke minst Kongeparets egen bryllupsvals, pennet av den norske valsekongen Reidar Thommessen. Denne ble første gang spilt under bryllupsmiddagen på Det kongelige slott.

Forsvarets stabsmusikkorps

Forsvarets stabsmusikkorps er landets viktigste representasjonsorkester og Norges største profesjonelle blåseorkester. Korpset er også kjent for de folkekjære vaktparadene fra Akershus festning til Det kongelige slott i sommerhalvåret. Hver 17. mai har Forsvarets stabsmusikkorps det ærefulle oppdraget å gå fremst i hovedstadens barnetog. I 2018 fyller det tradisjonsrike orkesteret 200 år sammen med resten av Forsvarets musikk.

Akkreditering

Pressen inviteres til å overvære konserten mandag 3. september kl. 18.30 - 19.30.
Frammøte senest klokken 18.15

Vi ber om akkreditering elektronisk innen 3. september klokken 12.00:

Be om akkreditering her

For mer informasjon om konserten eller innspillingen, vennligst ta kontakt med:

Rohan Sandemo Fernando
Kommunikasjonsansvarlig - Forsvarets musikk
E-post: rfernando@mil.no - Tel: 23 09 23 10

 

27.08.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook