Hopp til hovedinnhold

UiT Norges arktiske universitet 50 år

H.M. Kongen er til stede ved UiT Norges arktiske universitets 50-årsjubileum, torsdag 20. september 2018 klokken 13.00.

Pressemelding fra arrangør:

I 2018 er det 50 år siden vedtaket om etablering av et universitet i nord ble fattet i Stortinget. Vi feirer og synliggjør vår viktige rolle innen forskning, utdanning, innovasjon og formidling gjennom hele året. Jubileets hovedmarkering er 19. - 30. september, parallelt med Forskningsdagene 2018.

Kongen deltar på den offisielle markeringen av UiT Norges arktiske universitets 50-årsjubileum kokken 13.00 i Labyrinten ved UiT i Breivika. Regjeringen er representert ved statsråd Iselin Nybø. Arrangementet er åpent for alle. Det vil bli hilsninger, faglige og kulturelle innslag. Programmet avsluttes kokken 14.00.

Kong Harald og inviterte gjester vil i tillegg se et utdrag av Hålogaland Teaters forestilling "Sykle i Snøstorm" som er teaters jubileumsgave til UiT. «Sykle i snøstorm» er historien om universitet og Nord-Norge. 

- Det er en stor glede for oss at H.M. Kongen har anledning til å være til stede på den offisielle markeringen av UiT sin 50-årsmarkering. Vi skal gjøre vårt ytterste for at H.M. Kongen får en minnerik og interessant dag sammen med oss, sier Anne Husebekk, rektor ved UiT Norges arktiske universitet.

Akkreditering

For ytterligere informasjon, kontakt UiT Norges arktiske universitet:

  • Anne Husebekk, rektor, mobil 481 41 286
  • Marit Hansen, prosjektleder UiT 50 år, mobil 468 64 005

Presse som ønsker å dekke Kongens besøk må søke om akkreditering elektronisk til Fylkesmannen i Troms ved informasjonssjef Kristine Østvold på epostadresse fmtrkro@fylkesmannen.no innen tirsdag 18. september 2018 klokken 12.00.


Detaljert presseprogram blir sendt til akkreditert presse.

 

 

12.09.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker