Hopp til hovedinnhold

Vigsling av ny biskop i Tunsberg

H.M. Kong Harald er til stede ved vigsling av Jan Otto Myrseth til biskop i Tunsberg. Vigslingsgudstjenesten finner sted søndag 23. september i Tønsberg domkirke.

Pressemelding fra Den norske kirke:

H.M. Kong Harald deltar i vigslingsgudstjenesten og på en mottakelse for den nye biskopen, sammen med representanter for kirke og samfunnsliv og en fullsatt domkirke.

Preses i Bispemøtet Helga Haugland Byfuglien vil forestå vigslingen av den nye biskopen. Biskoper og prester fra inn- og utland er med i forbønnshandlingen. Domkantor og flere av korene i Tønsberg domkirke deltar i høytidsgudstjenesten.

Akkreditering

 Presse som vil dekke vigslingsgudstjenesten akkrediteres hos Fylkesmannen i Vestfold. Vennligst send e-post til reidun.mangrud@fylkesmannen.no og oppgi navn, epostadresse og mobiltelefon til medarbeidere som ønsker akkreditering.

Frist for akkreditering: onsdag 19. september kl. 16.00.

Det blir en kort briefing for media ved hovedinngangen til Tønsberg domkirke kl. 10.00. Der får dere tildelt prekenmanus og en oversikt over hvem som deltar i gudstjenesten. Manus og informasjon til pressen blir ellers å finne på Kirkens nettsider etterhvert som de foreligger.

Fotografering

Det vil bli mulighet til å fotografere enkelte deler av gudstjenesten, og det reserveres plasser for journalister og fotografer ut fra akkrediteringslisten.

Av plasshensyn vil det bli pool for fotografering av selve vigslingen ved alteret.

Mottakelse

Etter vigslingsgudstjenesten er det mottakelse for den nye biskopen, H.M. Kong Harald og inviterte gjester på Quality Hotel Klubben, Nedre Langgate 49. Under dette arrangementet vil det bli hilsener fra kirkerådsleder Kristin G. Råum, stiftdirektør Rolf Simeon Andersen, ordfører Peter Berg og bispedømmerådsleder Lill Tone Grahl-Jacobsen. Det blir også kulturelle innslag av Stein Torleif Bjella, Nøtterøy ungdomskantori og Guttekoret i Bragernes kikre. Her vil det bli mulighet for fotografering i begynnelsen av arrangementet. 

Det er satt av presseplasser både i Domkirken og ved mottakelsen på Quality Hotel Klubben etter gudstjenesten. Vi ber pressen gi melding om medarbeidere ønsker å delta ved mottagelsen også.

For mer informasjon

For informasjon om akkreditering:


For informasjon om vigslingsgudstjenesten og mottakelsen:

  • Kommunikasjonsrådgiver Henrik Guii-Larsen, Tunsberg Bispedømmer
    Telefon: 97 10 58 03, e-post: hg276@kirken.no  eller

  • Kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet, Ingeborg Dybvik
    Telefon: 47 48 16 06, e-post: id933@kirken.no

 

 

14.09.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook