Hopp til hovedinnhold

Pressevisning: Tone Vigeland. Smykker og skulptur

I forbindelse med åpningen av utstillingen "Tone Vigeland. Smykker og skulptur" i Dronning Sonja KunstStall 21. september inviteres det til pressevisning tirsdag 18. september 2018.

Tone Vigeland er en internasjonalt anerkjent foregangsskikkelse innen smykkedesign, som på 90-tallet beveget seg over i et annet medium: skulptur. Metall er hennes foretrukne materiale, og arbeidene kombinerer gjerne det harde materialet med myke former og ulike teksturer.

Utstillingen viser smykker fra perioden 1956 til 1998 og skulpturer fra 1998 til i dag.

Nærmere informasjon

Tone Vigelands karriere strekker seg over 60 år, og på 50-tallet ble hun ble en av pionerne i fornyelsen av norsk gullsmedhåndverk. Hun ble tidlig kjent utenfor landets grenser gjennom bruk av nye materialer og grensesprengende former. Hun ble en viktig del av «Scandinavian Design», og starten på en ny æra innen norsk og skandinavisk smykkedesign.

I moden alder tok hun skrittet over i en ny dimensjon, fra smykker til skulptur. De skulpturelle formene i armbåndet som pryder utstillingens plakat viser tydelig det som skulle komme.

Utstillingen er laget i samarbeid med Die Neue Sammlung – The Design Museum i München, som viste deler av den i 2017. Hennes Majestet Dronningen var beskytter for denne utstillingen, som ble utpekt til en av årets beste utstillinger i Tyskland 2017. Vigeland er den første skandinaviske smykkekunstner som har blitt beæret med en utstilling i det prestisjefulle tyske museet. Utstillingen i Dronning Sonja KunstStall er betydelig utvidet med skulpturer som er innlånt fra Nasjonalmuseet, KODE og fra private samlere.

Tone Vigeland kan være den norske kunstneren som er representert i flest museer i utlandet.

Akkreditering

Det inviteres til pressevisning tirsdag 18. september 2018 klokken 14.00. Pressen bes møte ved publikumsinngangen i Dronningparken bak Slottet - senest klokken 13.55. 

Skjema for akkreditering

Presse som ønsker å delta på pressevisningen må be om akkreditering elektronisk innen mandag 17. september 2018 klokken 15.00.

 

 

14.09.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook