Hopp til hovedinnhold

Åpning av Tone Vigelands utstilling i Dronning Sonja KunstStall

Hennes Majestet Dronningen vil være til stede ved åpningen av utstillingen "Tone Vigeland. Smykker og skulptur" i Dronning Sonja KunstStall, torsdag 20. september klokken 17.00.

Tone Vigeland er en internasjonalt anerkjent foregangsskikkelse innen smykkedesign, som på 90-tallet beveget seg over i et annet medium: skulptur. Metall er hennes foretrukne materiale, og arbeidene kombinerer gjerne det harde materialet med myke former og ulike teksturer.

Utstillingen viser smykker fra perioden 1956 til 1998 og skulpturer fra 1998 til i dag. Den er laget i samarbeid med Die Neue Sammlung – The Design Museum i München, som viste deler av utstillingen i 2017. 

Utstillingen åpner for publikum fredag 21. september.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke utstillingsåpningen må be om akkreditering innen torsdag 20. september 2018 klokken 12.00. Det vil bli satt et eget område for fotografer som skal dekke åpningen. Det er ikke anledning til å benytte blitz.

Skjema for akkreditering

Fremmøte for akkreditert presse er ved inngangen til Dronning Sonja KunstStall fra Parkveien – senest klokken 16.40. Det er dessverre ikke anledning for media til å parkere på Slottet.

Et utvalg bilder av smykker i utstillingen er tilgjengelig for nedlasting. 

Fotoalbum for pressen - til redaksjonell bruk

Presseprogram

17.00   H.M. Dronningen ønsker velkommen – foto ved talens start

17.05   Diverse taler – foto ved start av hver tale

17.15   Utstillingen åpnes av Anniken Thue – foto ved talens start

17.20   Kulturelle innslag – foto ved starten av innslagene – lydopptak må avklares med artist

17.30   Fotopunkt med Hennes Majestet Dronningen og Tone Vigeland ved skulptur i Tårnrommet – pressen blir geleidet til fotopunktet

17.35   Pressen forlater Dronning Sonja KunstStall

 

 

19.09.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook