Hopp til hovedinnhold

Development and Human Progress: why I believe in a brighter future

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil holde et av hovedinnleggene på den årlige konferansen om bærekraftig utvikling arrangert av Columbia University, New York, torsdag 27. september klokken 16.00, norsk tid.

Kronprinsen har blitt invitert til å snakke om fremtiden og verden i et 2050-perspektiv i egenskap av å være goodwillambassadør for FNs utviklingsprogram, UNDP. Tittelen på innlegget hans er "Development and Human Progress: why I believe in a brighter future".

Kronprinsen vil trekke lange linjer for å se på menneskelig utvikling over tid, men også ta utgangspunkt i dagens utfordringer, særlig klimaendringene. Kronprinsen fokuserer på tre tema som gir grunn til håp for fremtiden: innovasjon, ledelse og hardt arbeid, og illustrerer temaene gjennom å fortelle historier om mennesker han har truffet de siste årene. Som en 21 år gammel kvinnelig ingeniørstudent i Liberia, en Professor fra Singularity University og Therese Jabobsen (103 år) fra Balsfjord.

Konferansen og Kronprinsens tale vil strømmes direkte på www.ic-sd.org

Nærmere om konferansen

Konferansen International Conference on Sustainable Development samler over tusen deltagere fra akademia, FN, NGO’er, privat sektor og politikere.

Overordnet tema for konferansen er partnerskap for å nå FNs bærekraftsmål. Ulike deler av konferansen fokuserer på skalerbare og innovative løsninger innen energi, klima og teknologi.

Konferansen inngår i Columbia World Leaders Forum, som arrangeres hvert år under FNs høynivåuke. Talen er også del av det som er kjent som Kapuscinski Development Lectures. De to andre hovedtalerne på konferansen er New Zealands statsminister Jacinda Ardern og Costa Ricas president, Carlos Alvarado.


Avslutningsvis vil Kronprinsen vil også ha et møte med professor Jeffrey Sachs og norske studenter ved Columbia University.

 

26.09.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook