Hopp til hovedinnhold

Første Windjammer-tokt med Christian Radich

11. desember møtes 28 ungdommer igjen på Sentralen i Oslo etter fire uker til sjøs med fullriggeren Christian Radich. Skutas høye beskytter H.K.H. Kronprins Haakon møter ungdommene som søker nye muligheter i livet gjennom Windjammer-prosjektet.

Pressemelding fra Christian Radich:

I vår lanserte Stiftelsen Christian Radich «Windjammer», et selvutviklingsprogram for ungdom som har, eller er i ferd med å droppe ut av videregående skole, eller som av andre grunner står utenfor arbeidslivet og utdanningssystemet.

– Hovedtanken bak Windjammer er ikke mer hokus pokus enn at vi tror at alle duger til noe. Av og til er ikke skolebenken riktig sted å oppdage hvem man er og hva man kan, derfor vil vi skape muligheten til å gjøre det i helt andre omgivelser, forteller Vidar Pederstad, direktør for Stiftelsen Christian Radich som står bak prosjektet.

Programmet går over tre måneder og er bygget rundt fire uker til sjøs om bord på fullriggeren S.S. Christian Radich, hvor ungdommene får løse konkrete oppgaver sammen, oppleve nye kulturer og blir kjent med andre i samme situasjon.

Windjammer gjennomfører denne høsten det første pilotprogrammet «Voyage 1». 28 ungdommer fra hele landet deltar på åtte samlinger på land før og etter og fire uker til sjøs. I november seilte de fra Harlingen i Nederland via La Coruna og Madeira til Las Palmas, Gran Canaria.

Tirsdag 11. desember skal Kronprins Haakon besøke ungdommene i forbindelse med deres felles samling på Sentralen i Oslo.

Program

Programmet for besøket er:

15.00: Kronprinsen ankommer Sentralen
15.05 – 15.15: Presentasjon av konsept og prosjekt – Windjammer (Vidar Pederstad, Direktør Stiftelsen Christian Radich)
15.15 – 15.20: Kort presentasjon av gjennomført Voyage 1 så langt (Tor Abild, prosessleder Fundatum)
15.20 – 16.00: Dialogmøte Kronprinsen med tre av ungdommene (Gard Hongslo, prosessleder Fundatum)
- Michael Olsen, Ålesund
- Ella Marie Møien, Oslo
- Daniel Logan, Sandnessjøen
16.00: Avslutning

2019 skal det gjennomføres fire programmer med plass til 200 ungdommer, hvor første begynner i slutten av januar.

Akkreditering

Presse som ønsker å være til stede under besøket bes melde fra innen 11. desember kl. 09.00 til Ranveig Lysne Ervik på e-post ranveig.ervik@radich.no.

 

07.12.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook