Hopp til hovedinnhold

For Fangers Pårørende

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen besøker organisasjonen For Fangers Pårørende (FFP) mandag 17. desember 2018 klokken 16.00. Akkreditering

Besøket finner sted i Nordahl Bruns gate 5 i Oslo.

Pressemelding fra arrangør 

Under besøket deltar Kronprinsparet på et førjulstreff for barn, unge og voksne med et familiemedlem i fengsel. Ordføreren i Oslo, Marianne Borgen, vil også delta under besøket.

Når en person begår et lovbrudd og kommer i fengsel rammer dette også i stor grad familien på utsiden av muren. Mange opplever fengslingen som en stor krise og rammes både økonomisk, helsemessig og sosialt. Ikke minst kan konsekvensene for barn og unge være store. For mange er fengslingen en stor hemmelighet, for det er ikke så lett å fortelle til andre at mamma eller pappa sitter i fengsel.

Mange barn kan oppleve et stort savn til en forelder som sitter i fengsel, ikke minst i jula. Kontaktmulighetene er generelt knappe, og mange må reise langt for å komme på besøk. Til FFPs førjulstreff kommer en barneansvarlig fra Halden fengsel som skal fortelle om hvordan fengselet legger til rette for at barns møte med fengselet skal bli best mulig.

Under besøket til FFP møter Kronprinsparet også en jente på 19 år som i flere år av sin barndom hadde pappaen sin i fengsel. Fengslingen var noe det ikke ble snakket så mye om. Hun slet i mange år med skyldfølelse for at pappaen var kommet i fengsel, og situasjonen fikk store konsekvenser for henne. Hun fikk etterhvert god hjelp til å bearbeide situasjonen, og har i mange år hatt glede av å delta i FFP Ung der hun har fått møte andre barn og unge i en liknende situasjon. I dag er hun opptatt av å formidle hvor viktig det er at barn og voksne snakker sammen når en i familien fengsles, og at det aldri er barns skyld når en forelder begår et lovbrudd og kommer i fengsel.

På førjulstreffet vil Kronprinsparet også bli kjent med FFPs arbeid for pårørende til innsatte, se filmer der barn og unge fra FFP ung har bidratt og møte pårørende og ansatte i FFP.

Akkreditering

Media som ønsker å dekke Kronprinsparets besøk må søke om akkreditering elektronisk til daglig leder i FFP Hanne Hamsund på epostadresse hanne@ffp.no, helst innen fredag 14. desember klokken 16.00, senest innen søndag 16. desember kl. 16.00.

Kontaktperson: Hanne Hamsund, 900 94 231

 

13.12.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker