Hopp til hovedinnhold

Kronprinsesse Mette-Marit besøker VårtNabolag

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit besøker festivalen VårtNabolag på Dikemark i Asker, søndag 16. desember 2018 klokken 14.00.  Akkrediteringsfrist: fredag 14. desember klokken 15.00.

Pressemelding fra arrangør

Styreleder Åse Kleveland åpner julefeiringen, som består av en rekke konserter, aktiviteter, juleverksted, grøt og gløgg. Kanskje kommer Nissen?

VårtNabolag er navnet på en serie med festivaler som Oslo World arrangerer på asylmottak rundt omkring i Norge. Festivalen på Dikemark blir den 12. i rekken. Gjennom disse festivalene ønsker vi å skape opplevelser rundt musikk, kultur og mat og bruke dem til å styrke båndet mellom asylsøkere og de som bor i nabolaget - å, kort sagt, bli litt bedre kjent. Nabolaget deler vi jo uansett.

Når Vårt Nabolag den 16. desember besøker Dikemark asylmottak i Asker, snakker vi om et nabolag som, blant annet, inkluderer Kronprinsparets bolig på Skaugum. Det er derfor en stor glede å kunngjøre at Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit besøker festivalen. Gjennom den typen engasjement og tilstedeværelse styrkes posisjonen til slike frivillige møteplasser - det er noe vi alle tjener på, og det er vi takknemlige for.

Kronprinsesse Mette-Marit vil bli vist rundt på hele festivalområdet.

Forøvrig er det et rikholdig program som starter klokken 14.00, med aktiviteter og opptredener for både barn og voksne frem til klokken 17.00. Styreleder i Oslo World, Åse Kleveland, åpner festivalen klokken 14.30, før første konsert med Solberg skoles julekor. Deretter blir det konserter med fantastiske artister, som Kaja Gunnufsen, Majāz - Tempting Red, Sarah Ramin Osmundsen og Griot Brothers. Og, hvem vet, kanskje kommer Nissen?

Det blir julegrøt fra NaKuHel Asker og eplegløgg fra Líf Laga, hesteridning i regi av Dikemark Rideklubb, juleverksted med Makers'Hub, ngoni-verksted med Griot Brothers og fortellerstunder med Sarah Ramin Osmundsen.

VårtNabolags bakgrunn

Siden 2009 har Oslo World invitert beboere fra norske asylmottak til vår årlige musikkfestival. Tiltaket har resultert i deltagelse, frivillighet og dialog mellom asylsøkere, konsertpublikum og artister fra hele verden. For mange av beboerne som kommer uten familie og venner, har invitasjonen til festivalen hatt stor betydning.

I august 2014 arrangerte vi VårtNabolag for første gang, på Torshov Transittmottak. Artister som Samsaya, Degos and the Silky Johnsons og Baba Soul & the professors of Funk spilte konserter, beboerne på mottaket laget og serverte mat fra sine hjemland og det var aktiviteter som dans og ansiktsmaling. Siden den gang har vi arrangert VårtNabolag på Torshov transittmottak tre ganger. Prosjektet ble utvidet i 2016 med en vellykket festival på mottakssenteret i Vang i Valdres. I 2017 var VårtNabolag en del av Hardanger Musikkfest, på Ullensvang asylmottak, og i 2018 arrangeres det på Refstad transittmottak, Dikemark asylmottak og Vang mottakssenter.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke Kronprinsessens besøk må be om akkreditering elektronisk til Mira Berggrav Refsum på epost: mira@osloworld.no innen fredag 14. desember 2018 klokken 15.00.

 

14.12.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook