Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon besøker Gol 31. januar 2019

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpner UngInvest AIB i Hallingdal kl. 10.00 og avslutter dagen med besøk til Gol Idrettsarena. Akkreditering innen 28. januar.

Pressemelding fra Fylkesmannen i Oslo og Viken

Ungdom i Hallingdal har fått er nytt læringstilbud. UngInvest AIB har er etablert en ny avdeling på Gol og H.K.H. Kronprins Haakon vil foreta den offisielle åpningen 31. januar.

UngInvest AIB er et styrkebasert læringstilbud for over 200 ungdommer i Buskerud fylkeskommune, med avdelinger i Drammen, Ringerike, Kongsberg og Modum (Midtfylket). Den nye avdelingen på Gol skal kunne ta imot opp til 15 nye ungdommer. 

– Vårt mål er å løfte fram ungdom som ikke finner seg til rette i den tradisjonelle skolen. Ved å identifisere og spille på den enkeltes styrker bidrar vi til at ungdommer gjennomfører videregående opplæring, sier Ingebjørg Mæland, leder for UngInvest AIB.

Kronprinsparets Fond har siden 2011 støttet UngInvest AIB i arbeidet for unge.

– UngInvest AIB har en spennende tilnærming og kan vise til svært gode resultater. Vi støtter deres arbeid for å spre metodene og tankegangen til flere steder i landet, sier daglig leder Irene Løken Lystrup i Kronprinsparets Fond.

I forbindelse med åpningen 31. januar vil Kronprins Haakon sammen med Ingebjørg Mæland lede en prosess der ungdom, lærere og andre som arbeider med ungdom diskuterer hvordan man best kan samarbeide for at ungdom skal fullføre videregående opplæring.

Som en offisiell markering av at UngInvest AIB Hallingdal er åpnet, vil Kronprinsen sammen med elever og lærere montere skolens nye skilt.

Kongelig besøk til Gol kommune og Gol Idrettsarena

Gol er en av landets største reiselivskommuner, og er det regionale handels- og servicesenteret for regionen Hallingdal.

Ordfører Heidi Granli gleder seg til å vise frem et allsidig tilbud til barn og unge i den nye flerbrukshallen. Men først blir det lunsj i kantinen som elever fra Gol videregåaende skule ved linjen restaurant og matfag har laget og vil servere.

I hallen vil Kronprinsen vil blant annet få demonstrert og snakket med deltakere fra Hallingdal Folkehøgskule og selv dømme noen hopp. Turngruppen viser seg frem og det blir konkurranse i speedklatring i klatreveggen med ungdommer fra klatregruppen.

Besøket i hallen avsluttes med et fantastisk danseshow med ca. 50 elever fra 7. klassetrinn fra Gol skule. På gulvet har barnehagene i Gol bidratt med å lage «scenografien» som har tema: Natur.

Ordføreren håper at folk/innbyggerne i alle aldre møter opp utenfor Gol Idrettsarena kl. 11.00, og gir Kronprinsen med følge en flott velkomst. Arrangementet inn i Gol idrettsarena er lukket for publikum.

Detaljer presseprogram med fotoposisjoner vil bli publisert senere.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke Kronprinsens besøk må be om akkreditering til Fylkesmannen i Oslo og Viken ved Kari Øyen Gay på e-post: kari@fylkesmannen.no eller telefon: 47 28 51 71 innen 28. januar kl. 12.00.  

Kontaktpersoner:  

  • Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen, Det Kongelig slott, sgg[at]slottet.no
  • Informasjonsrådgiver Kari Øyen Gay, Fylkesmannen i Oslo og Viken kari@fylkesmannen.no mobil: 47 28 51 71
  • Seniorrådgiver Tone G. Apeland, Kronprinsparets fond, tonje@kppfond.no
    mobil: 90 50 60 20
  • Ordfører Heidi Granli Granli@gol.kommune.no mobil: 91 67 39 00

 

 

21.01.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook