Hopp til hovedinnhold

Dronningen til Festspillene i Bergen

Hennes Majestet Dronning Sonja vil være til stede under åpningen av Festspillene i Bergen 2019.

Pressemelding fra arrangør

– Dronningen er alltid hjertelig velkommen til Bergen og Festspillene, og vi setter stor pris på hennes dype og genuine kunstinteresse. Det at hun er til stede på åpningsdagen betyr mye for mange og setter stemningen i byen på en helt spesiell måte, sier festspilldirektør Anders Beyer.

I år besøker Dronningen Festspillene i Bergen for 33. gang. I sin tale under åpningsseremonien i 2017, omtalte hun festspillopplevelsen i varme ordelag:
– Ethvert festspill bringer noe helt nytt med seg. Forventningsfulle går vi til konsertsalene, utstillingene og teaterrommene. Kanskje vil akkurat denne kunstopplevelsen utfordre oss, - kanskje gi oss ny innsikt?

Hennes Majestet Dronningen vil overvære både åpningsseremonien på Edvard Griegs plass onsdag 22. mai og åpningskonserten i Grieghallen samme kveld. Festspillene åpner i år med urpremieren på den internasjonale samproduksjonen Venter av Calixto Bieito og Karl Ove Knausgård, hvor Ibsens Peer Gynt omskapes til en symfonisk pasjonshistorie til musikk av Grieg.

– Festspillene i Bergen er uløselig knyttet til Edvard Grieg – og på mange måter er han også en forutsetning for at vi har dette årlige høydepunktet i Bergen, sa Dronning Sonja i sin tale i 2017.
Mandag 4. februar lanseres hele programmet for Festspillene i Bergen 2019. Samme dag åpnes billettsalget for FiBs fordelskunder, mens det ordinære billettsalget åpner fredag 8. februar.

Årets festspill finner sted 22. mai–05. juni, og byr på hundrevis av opplevelser innen musikk, teater, dans og mye mer.

For mer informasjon, kontakt:

Kommunikasjonssjef Kjersti Jåstad
E: kjerstij@fib.no
M: + 47 917 52 677

 

29.01.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker