Hopp til hovedinnhold

Sjef for De kongelige samlinger

Sigurd Sverdrup Sandmo er ansatt i en nyopprettet stilling som sjef for De kongelige samlinger.

Ny og forsterket enhet

- Vi er svært glade for at Sigurd Sandmo har takket ja til å lede vårt kulturarbeid. Ved årsskiftet slo vi sammen Åpent slott og De kongelige samlinger for å få en ny og forsterket enhet, sier hoffsjef Gry Mølleskog.

Sigurd Sverdrup Sandmo kommer fra stillingen som direktør for Komponisthjemmene ved Kode Kunstmuseer og komponisthjem i Bergen.  Han har 20 års erfaring med museumsledelse og museumsutvikling fra både kunst- og kulturhistoriske museer, og er utdannet ved Universitet i Bergen.

- Jeg gleder meg enormt til lede kulturarbeidet fremover, med utgangspunkt i de kongelige eiendommene, samlingene og Kongehusets kulturvirksomhet forøvrig. For alle oss som har jobbet med museer eller kunstsamlinger i Norge, står De kongelige samlinger i en særstilling. Det er en rik og verdifull samling som speiler lange linjer i vårt lands historie, gjennom kunst, gjenstander og foto. Dyktige fagfolk har arbeidet systematisk med samlingene og kunnskapsproduksjonen over tid, og det er et stort potensial for å dele denne kulturarven på nye måter og med et større publikum. Jeg ser frem til å bidra til at flere får tilgang til kunsten, kunnskapen og opplevelsene som knytter seg til Det norske kongehusets eiendommer og historie, sier Sigurd Sverdrup Sandmo.

De kongelige samlinger

Forvaltning og formidling av nasjonens kulturarv er en del av Kongehusets kjerneoppgaver.

De kongelige samlinger har ansvar for kulturformidlingen gjennom utstillinger og omvisninger på Slottet og Oscarshall i sommersesongen, samt utstillinger og kulturarrangementer i Dronning Sonjas KunstStall og Slottskapellet. I 2018 var det om lag 70 000 besøkende ved de ulike omvisningene og arrangementene. De kongelige samlinger har også ansvar for å konservere, registrere og restaurere gjenstandene i samlingene.

Sandmo tiltrer stillingen etter nærmere avtale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

04.02.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook