Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon til Foreningen Nordens jubileumsgalla

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten vil være til stede under Foreningen Nordens jubileumsgalla. Gallen finner sted på Nationaltheatret tirsdag 26. mars 2019 kl. 19.30. Akkreditering innen 22. mars

Pressemelding fra arrangør

I 2019 feirer Foreningen Norden 100 år som den fremste pådriveren for et styrket folkelig nordisk samarbeid. I forbindelse med jubileet inviterer Foreningen Norden til jubileumsgalla på Nationaltheatrets hovedscene 26. mars 2019. 

Kronprinsregenten vil være til stede under gallaen.

– Det norske Kongehuset, og de øvrige skandinaviske kongehusene, har vært uvurderlige støttespillere og ambassadører for nordisk samarbeid siden oppstarten. Vi er beæret over og glade for at Kronprins Haakon deltar på Foreningen Nordens 100-årsjubileum. Det nordiske samarbeidet nyter høy popularitet i befolkningen og har betydd mye for samfunnet vårt, sier generalsekretær i Foreningen Norden Espen Stedje.

Også ved en rekke tidligere anledninger har Kongehuset deltatt på arrangementer i nordisk sammenheng. Kong Haakon var til stede på Nordens kongress i 1954, Kong Olav ved 50-årsjubileet i 1969, og Kong Harald var til stede da Foreningen Norden feiret 75 år på Nobelinstituttet i 1994.

Feirer 100 år med nordisk samarbeid

Opprettelsen av Foreningen Norden i 1919 utgjorde selve startskuddet for det moderne nordiske samarbeidet. Edvard Munch, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen var blant dem som fant sammen og stiftet en forening som skulle styrke samarbeidet mellom folk i Norden – en organisasjon som siden har vært både en kulturbærer og en politisk pådriver.  

På scenen under Foreningen Nordens jubileumsgalla står en rekke av Nordens fremste artister og skuespillere, som blant andre Elisabeth «Bettan» Andreassen, Robert Stoltenberg, Henriette Steenstrup, Ghita Nørby og Lise Fjeldstad.

Stortingspresident Tone W. Trøen og statsminister Erna Solberg og vil også være til stede under jubileumsgallaen. 

Det vil bli muligheter for pressefotografering når Kronprinsregenten ankommer Nationaltheatret. 

Akkreditering 

Medier som ønsker å dekke gallaen må be om akkreditering innen 22. mars til Foreningen Norden ved informasjonsrådgiver Embret T. Rognerød: 94 83 63 28 / embret@norden.no

 

19.03.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker