Hopp til hovedinnhold

Miljøtalen 2019. Akkreditering

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen er til stede når WWF Verdens naturfond for første gang arrangerer Miljøtalen. Akkreditering innen 1. april 2019. 

Vi utforsker naturens tilstand, hvordan menneskelig påvirkning endrer naturen og hva som må til for å snu utviklingen.

Pressemelding fra arrangør

Menneskeskapte klimaendringer og masseødeleggelsen av naturen truer livsgrunnlaget vårt, matforsyningen vår og en alarmerende andel av verdens arter. Vi trenger mer natur, ikke mindre - hvordan ligger vi an i den kampen? Hvilken rolle må myndigheter, næringsliv, og enkeltmennesker spille for at vi skal finne løsningene? Og ikke minst – hvordan får vi på plass en global naturavtale i Kina i 2020?

Kronprins Haakon, generalsekretær i WWF, Bård Vegar Solhjell og en rekke andre aktører innen politikk, næringsliv og arbeidet for miljøet vil være til stede.

Det vil også lanseres en rapport om trusler mot norsk natur, og hva norske myndigheter må gjøre for å bidra til arbeidet for en ny, global naturavtale, samt stoppe tapet av natur i Norge.

Tid: 3. april 2019 klokken 13:00 – 15:30

Sted: Marmorsalen, Sentralen, Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo

Akkrediteringjwfroland@wwf.no

Program

  • Miljøtalen 2019 ved Bård Vegar Solhjell
  • Generasjonssamtale mellom Penelope Lea (Barnas klimapanel) og Kjell Magne Bondevik (tidl. statsminister): Hva skal til for å få politikere til å tenke langsiktig, og hvorfor tar de tilsynelatende ikke fremtiden på alvor?
  • Politisk samtale ledet av Geir Ramnefjell (Dagbladet) med Mari Hasle Einang (Changemaker), Lene Westgaard-Halle (H) og Espen Barth Eide (Ap): Debatt om ungdomsopprøret mot passiv klimapolitikk. Kan de politiske partiene finne sammen i et bredt og mer ambisiøst miljøprosjekt enn dagens politikk?
  • Næringslivssamtale ledet av Karoline Andaur (WWF) med Jan Christian Vestre (Vestre), Svein Richard Brandtzæg (Hydro) og Berit Svendsen (Vipps): Hvilke dilemma står næringslivet i når det kommer til miljøvern og forretningsdrift?
  • Miljøreportasje: Mads Nyborg Støstad (NRK), journalisten bak Jakten på klimaendringene, viser eksempler på effekten av klimaendringene på mennesker og natur i Norge
  • Opplesning: Maja Lunde, forfatter av Bienes historie og Blå, vil lese fra et av sine verk.
  • Natursamtale mellom H.K.H. Kronprinsen og Bård Vegar Solhjell om Kronprinsens forhold til naturen.
  • Eksklusiv sniktitt på Our Planet, Netflix' spektakulære naturdokumentar produsert i samarbeid med WWF og fortalt av selveste Sir David Attenborough.

Samt en musikalsk overraskelse!

Akkreditering 

For spørsmål, ta kontakt med presseansvarlig Julie Wentzel Frøland på telefonnummer 98 80 30 90 eller jwfroland@wwf.no. Presse som skal dekke Kronprinsens besøk må be om akkreditering elektronisk til Frøland innen 1. april 2019.

Etter at sceneprogrammet er ferdig, vil det bli lett servering, og du vil få sjansen til å prate med politikere, næringslivsfolk, aktører i miljøbevegelsen og journalister fra hele landet.

 

19.03.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook