Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon til åpningen av Nordens største elbil-konferanse

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen kommer til «Nordic EV Summit 2019: Planet Electric», en av de største og viktigste konferansene for elektrisk mobilitet i Europa den 21. mars 2019.

Pressemelding fra arrangør

- Vi ønsker Kronprinsen hjertelig velkommen til Nordic EV Summit, der vi har samlet noen av de fremste stemmene fra hele verden innenfor elektrisk mobilitet, sier Christina Bu, Generalsekretær i Norsk Elbilforening.

Norge har en unik, verdensledende posisjon for elektrisk transport. Den bevisste elektrifiseringen av transport er synlig på veier, til havs og i luften.

- Et par tiår etter de første moderne elektriske bilene ble synlige på norske veier, har norsk industri sjøsatt elektriske ferger, startet bygging av skip med hybridkraft og fått en luftfartssektor som ser for seg elektrifisering av innenriksflyging innen 2040, sier Bu.

Nordic EV Summit arrangeres i samarbeid med Teknisk Ukeblad Media, som følger elektrifiseringen av norsk transportsektor nøye.

- Det er litt av et skifte vi står midt oppe i nå, og det er spennende å se tempoet det skjer i, sier Jan M. Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad Media. Spesielt interessant er skiftet i den offentlige samtalen, der vi som nasjon nå snakker mer og mer om løsninger fremfor problemer. For problemene kjenner vi alle til, nå må vi starte den nasjonale løsningsdugnaden, og elektrifisering er en viktig del av den.

På scenen under EV Summit kommer blant annet elbil-guru Robert Llewellyn fra elbilshowet Fully Charged, Prof. Dr. Ralph Speth administrerende direktør i Jaguar Land Rover, Lihong Qin, grunnlegger og president i elbilfabrikanten NIO og mange flere.


Om Nordic Ev Summit

Nordic EV Summit – Planet Electric arrangeres den 21.-22. mars 2019 av Norsk elbilforening, som organiserer over 70 000 elbilister, den ledende teknologi-publisisten Teknisk ukeblad, SAMS Norway og Nordic Energy Research. Arrangementet er en del av det offisielle programmet for Oslo europeisk miljøhovedstad 2019.

Nordic EV Summit arrangeres for femte gang i 2019 og samlet i 2018 rundt 900 deltagere fra 35 ulike land. Til konferansen i 2019 kommer politikere, representanter fra industri, relevante forskningsmiljøer og organisasjoner. Det er en viktig nettverksarena for aktører i Norden og Europa, og vi venter rundt 1000 deltakere.

Vårt samarbeid med Oslo som europeisk miljøhovedstad er et viktig bidrag med fokus på å skape et varig og rent energiskifte.

Kontakt:
Christina Bu, Norsk elbilforening, 959 23 139
Jan M. Moberg, Teknisk Ukeblad Media, 916 27 822

Presseakkreditering:
Siri-May Sivertsen, prosjektleder: event@tu.no, 952 04 260

 

19.03.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook