Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen deltar på Byggedagene 2019

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil være til stede under åpningssekvensen av Byggedagene onsdag 3. april 2019 klokken 09.00. Akkreditering innen 2. april 2019.

Pressemelding fra arrangør

– Byggedagene samler hvert år bred deltakelse fra hele verdikjeden i byggenæringen, og vi håper det dermed vil bli både interessant, nyttig og hyggelig for Kronprinsen å høre mer om hvordan det står med den norske byggenæringen og hvilke muligheter og utfordringer næringen står overfor i 2019, sier sjefredaktør Arve Brekkhus i Byggeindustrien.

Byggedagene for 20. gang

Byggeindustrien arrangerer Byggedagene sammen med Byggenæringens Landsforening (BNL) og Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA).

Det er i år 20. gang Byggedagene arrangeres i sin nåværende form. Den første utgaven av arrangement fant sted på Holmenkollen Park Hotel i 2000.

– På Byggedagene i 2000 var vi så heldige å ha Hans Majestet Kongen til å overvære deler av arrangementet, og derfor er det ekstra hyggelig at Kronprinsen i år, under den 20. utgaven av arrangementet, ønsker å delta på Byggedagene, legger Brekkhus til.

Høy aktivitet

Byggenæringen er nå midt inne i tidenes infrastruktursatsing. I løpet av noen år skal det investeres rundt 1.000 milliarder kroner i veier, jernbane, flyplasser og havneanlegg.

– Samtidig pågår det et enormt arbeid med å bygge ut og ruste opp landets sykehus, skoler, omsorgsboliger og øvrige offentlige bygg. I tillegg er aktiviteten innen næringsbygg på et meget høyt nivå – og vi skal selvsagt ikke glemme motoren innen byggenæringen - boligbyggingen. Det jobber i dag rundt 240 000 personer i byggenæringen. Det er ikke nok - vi trenger flere fagarbeidere og ingeniører om vi skal klare å møte kravene samfunnet rundt oss setter til hva byggenæringen skal levere. Dette er noe Kronprinsen også vil få høre mer om på Byggedagene, legger sjefredaktøren til.

Kronprinsen vil bli tatt imot av ordfører Marianne Borgen i Oslo og representanter fra arrangøren.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke Kronprinsens besøk må be om akkreditering elektronisk til Ragnar Sandin (rsa@bygg.no) innen tirsdag 2. april 2019.

 

25.03.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker