Hopp til hovedinnhold

Kronprinsregenten besøker verdens ledende havgründere

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten skal onsdag 27. mars klokken 09.45 møte 11 av verdens ledende havgründere. De er samlet i Oslo for å delta i Katapult Ocean sitt akseleratorprogram. Akkrediteringsfrist: 26. mars 2019 klokken 17.00.

Pressemelding fra arrangør

- Vi ønsker Kronprinsen hjertelig velkommen til Katapult Ocean, her vi i disse dager har samlet noen av de fremste havgründerne fra hele verden, sier Maren Hjorth Bauer, CEO og Co-Founder i Katapult Ocean

- Havet står ovenfor mange store utfordringer som krever dyktige team med bærekraftige og kommersielle løsninger. I Katapult Ocean fokuserer vi på konkrete løsninger som har en positiv påvirkning på havet, sier Hjorth Bauer.

Onsdag kommer Kronprins Haakon til Katapult Ocean, her han skal treffe de elleve gründerne som Katapult Ocean har investert i. Gründerne og deres selskaper er nå i Oslo for å delta i et intensivt 3-månders program med fokus på vekst, investor readiness, lederutvikling, teknologi og introduksjoner til det norske og globale aktører innenfor havteknologi. Selskapene som nå er i Oslo representerer fire forskjellige verdensdeler.

- Disse gründerne ønsker å komme til Norge og få jobbe med noen av de ledende selskapene og forskningsinstitusjoner vi har innenfor hav. Det er spesielt stas at de får møte Kronprins Haakon som er engasjerer seg i havets helse og viser personlig interesse for havet som en stor og viktig ressurs, sier Hjorth Bauer.

Under besøket skal alle de elleve selskapene presentere sine løsninger og diskutere dette med Kronprinsregenten. Selskapene jobber med alt fra illegal fiske, grønn transport i havet og bekjempelse av forsøpling i havet.

Om Katapult Ocean

Katapult Ocean investerer i og skalerer startups med en positiv påvirkning på havet. Det første akseleratorprogrammet startet 14. januar med 11 ledende havteknologi-startups fra hele verden. Startupene vil delta i et intensivt 3-måneders program med fokus på vekst, investor readiness, lederutvikling, eksponensiell teknologi og introduksjoner til norske og globale aktører innenfor havteknologi. Katapult Ocean dekker sektorer som transport, havets helse, oppdrett og fiskeri, energi og utforskning av nye områder. Katapult Ocean bygger et globalt økosystem for hav, teknologi og bærekraft, i tillegg til å skape oppmerksomhet rundt de store forretningsmulighetene i den blå økonomien. Katapult Ocean er privateid/finansiert. Den neste runden av akseleratoren starter høsten 2019 og det er allerede mulig å søke.

Om selskapene som deltar i Katapult Ocean sitt første program

Evoy eliminerer utslipp fra maritim sektor ved å tilby en pålitelig og rimelig løsning for elektrifisering av båter i bedrift og privatmarkedet. (Norge)  

Fishency har utviklet en smart trakt som gir oppdrettsnæringen unik informasjon om forholdene i deres merder. Dette gjøres ved et helautomatisk system som detekterer, teller og overvåker lus på oppdrettslaks. (Norge)

RemoraXYZ vil sørge for at verdens sjømatressurser blir forvaltet på en lovlig, ansvarlig og bærekraftig måte. De har utviklet et system som gir transparens i hele verdikjeden fra fisk til forbruker for å sikre bærekraftig fiske. (Costa Rica)

The Ocean Bottle lar forbrukere bekjempe plast i havet ved å tilby en gjenbrukbar og resirkulerbar flaske som finansierer plastinnsamling i samarbeid med The Plastic Bank. Hver flaske har en smart chip som muliggjør partnerskap, lojalitetsprogram og ytterligere bidrag til plastinnsamling.  (England)

Recyglo har utviklet en markedsplass for gjenvinning og avfallshåndtering for selskaper og enkeltpersoner i Asia. Recyglo har som målsetning å stoppe søppel før den havner i havet. (Myanmar)

Ichthion utnytter energien i elver til å skille ut og samle opp plast i vannet. Filtreringsmekanismen kan samle opp 75% av mikroplasten som passerer. Kapasiteten er 80 tonn per dag. (England)

SubseaX tilbyr en software som gjør det mulig å styre undervannsdroner over internett ved hjelp av videostreaming. Dette gjør utforskning av havet og inspeksjoner av skip og andre installasjoner rimeligere og mer miljøvennlig. ( Norge)

Atlan Space bekjemper ulovlig marin virksomhet (feks illegal fiske) ved å bruk av droner som skanner store havområder og benytter kunstig intelligens som skiller mellom lovlig og ulovlig aktivitet.  (Marokko)

Undersee kombinerer satellittdata med sensordata for å gjøre det mulig å få et lokalt og globalt overblikk over tilstanden på vannkvaliteten i verdenshavene. (Portugal)

ShipReality bruker mixed reality-teknologi for å forbedre design- og modifiseringsprosesser av skip for å øke takten i det grønne skiftet. Selskapet kommer ut fra universitetet i Athen. (Hellas)

Brim Explorer utvikler neste generasjons skip med utslippsfri og støyfri sightseeing. (Norge)


Akkreditering

Media som ønsker å dekke Kronprinsregentens besøk må be om akkreditering elektronisk innen 26. mars 2019 klokken 17.00 til Marketing & Community Manager Rikke Hegge Jørgensen, epost: rikke@katapultocean.com mobiltelefon 924 42 550. 

For mer informasjon: Maren Hjorth Bauer, CEO og Co-Founder Katapult Ocean, 414 12 292.

 

26.03.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker