Hopp til hovedinnhold

Kunstneren Máret Ánne Sara til Dronning Sonja KunstStall

Máret Ánne Sara monterer sitt verk Spirals of the Pile i Dronning Sonja KunstStall torsdag, og vil være til stede under pressevisning fredag 26. april klokken 14.00. Akkrediteringsfrist samme dag klokken 10.00.

Saras verk har ofte politiske og sosiale referanser. Hennes oppvekst i en reindriftsfamilie i Kautokeino har påvirket hennes kunstneriske uttrykk, som blant annet vises gjennom bruk av reinsdyrskaller. Sara har siden 2016 arbeidet med prosjektet Pile o’Sápmi et kunstnerisk og politisk motstandsprosjekt, som referer til familiens kamp mot norske myndigheter for retten til å opprettholde sin tradisjonelle livsstil som urbefolkning.

Sara deltok med dette prosjektet på documenta 14, Kassel 2017. Verket Pile o’Sápmi Supreme (2017) ble i 2018 innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, Oslo.

Máret Ánne Sara er den yngste kunstneren som er representert i utstillingen, og hun er født i 1983. Hun er en norsk-samisk kunstner, forfatter og journalist, med utdannelse fra Samisk høgskole, Kautokeino og Arts University Bournemouth, England.

Saras verk vil bli vist i Dronning Sonja KunstStall til og med 25. august.

Akkreditering

Akkreditering til pressevisning

Vi ber om at medier som ønsker å være til stede under pressevisningen akkrediterer seg elektronisk innen fredag 26. april klokken 10.00. 

Oppmøte ved KunstStallens hovedinngang (Parkveien) 13.55.
Utstillingen og lokalet er åpent som vanlig fra 11.00. 

 

23.04.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook