Hopp til hovedinnhold

Republikken Koreas president på statsbesøk til Norge 12. og 13. juni

Etter invitasjon fra Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja besøker Republikken Koreas president, Hans Eksellense herr Moon Jae-in og førstedame Kim Jung-sook Norge 12. og 13. juni 2019.

Besøket markerer 60-årsjubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom våre to land og er det første koreanske statsbesøket til Norge. Samarbeidet er i positiv utvikling, det er nær dialog om regionale og globale spørsmål. 

På programmet 12. juni står blant annet offisiell velkomstseremoni på Slottsplassen, etterfulgt av kransenedleggelser på Akershus festning. Kongeparet vil deretter ledsage presidentparet til Universitetet i Oslo, hvor president Moon Jae-in skal tale om fred på den koreanske halvøy i universitets aula. Talen holdes innen rammen av fredsmeglersamlingen Oslo Forum.  

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er vert for regjeringens lunsj på Akershus slott, før presidentparet om ettermiddagen inviterer til en koreansk musikkonsert i Operaen. Onsdagen avsluttes med gallamiddag på Slottet med Kong Harald og Dronning Sonja som vertskap.

Torsdag 13. juni innledes med møte og pressekonferanse med statsminister Erna Solberg. Deretter ledsager Hans Majestet presidentparet til Bergen. På programmet står lunsj i Håkonshallen, omvisning på Forsvarets nye logistikkskip KNM Maud, som ble bygget på et koreansk skipsverft, og konsert på Troldhaugen. Statsbesøket avsluttes i Bergen.

Republikken Korea er Norges nest største handelspartner i Asia og er et viktig samarbeidsland for norsk næringsliv. Det planlegges for en norsk-koreansk nettverksdag for små- og mellomstore bedrifter og oppstartsselskaper i tilknytning til besøket.

Programmet er fortsatt under planlegging og endringer kan forekomme.        

Akkreditering

Interessert media akkrediteres gjennom Utenriksdepartementets besøksseksjon. Frist for akkreditering er torsdag 6. juni. Kontaktperson i UD er Per Anders Nilsen på e-post per.anders.pollen.nilsen@mfa.no eller telefon 991 22 829.

 

29.05.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook