Hopp til hovedinnhold

Dronning Maud og Dronning Sonja møtes

Den 22. juni åpner årets publikumsesong på Det kongelige slott. Det inviteres til pressevisning av årets utstilling "Dronningmøter" fredag 21. juni klokken 14.00. Akkrediteringsfristen er onsdag 19. juni klokken 16.00.

Hver sommer åpner Kongeparet Slottet for publikum, og gjennom daglige omvisninger frem til 25. august har vi muligheten til å oppleve noen av nasjonens viktigste saler og rom. I år markerer vi at det er 150 år siden Dronning Maud ble født på Marlborough House i London. I utstillingen "Dronningmøter" krysses fortellingene om Kongehusets førstedamer i fortid, nåtid og fremtid – fra Dronning Maud til Prinsesse Ingrid Alexandra.

Dronning Maud og Dronning Sonja møtes

Gjennom eksklusive antrekk og personlige gjenstander iscenesetter vi ulike situasjoner der Dronning Maud og Hennes Majestet Dronning Sonja møtes, ved Slottsbalkongen, til Afternoon Tea i Speilsalen, til storslått slottsball i Store festsal og endelig til et historisk oppdekket middagsbord i Store spisesal, der de to dronningene kan ta plass med Kronprinsesse Märtha, Kronprinsesse Mette-Marit og Prinsesse Ingrid Alexandra.

Utstillingen "Dronningmøter" er produsert i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett.

Om Dronning Maud

I 1896 giftet Prinsesse Maud seg med Prins Carl av Danmark. I 1905 ble han valgt til norsk konge og tok navnet Haakon VII. Den engelske prinsessen ble Norges dronning.

Maud var dronning av Norge fra 1905 frem til sin død i 1938. Mellom 1938 og 1991 hadde ikke Norge noen dronning. Først da Kong Harald overtok tronen 17. januar 1991, ble Kronprinsesse Sonja Norges første dronning på 53 år.

Akkreditering

Vi inviterer til pressevisning fredag 21. juni 2019 klokken 14.00 Oppmøte ved publikumsinngangen i Slottsgården (bak Slottet) senest klokken 13.50.

Sigurd Sverdrup Sandmo, sjef for De kongelige samlinger, ønsker velkommen. Nina Høye vil stå for omvisningen for pressen, og Ingeborg Lønning vil være tilgjengelig for å svare på spørsmål om utstilte antrekk og gjenstander.

Gøril Pettersen Zachrisen vil være til stede fra Den Norske Opera & Ballett. Det vil også scenograf Ingrid Nylander.

Skjema for akkreditering

Presse som ønsker å delta på pressevisningen må be om akkreditering elektronisk innen onsdag 19. juni 2019 klokken 16.00.

Kontaktperson:
Assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen – e-post: sgg[at]slottet.no.

 

 

14.06.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook