Hopp til hovedinnhold

H.M. Dronningen kommer til Nusfjord

7. juli kommer Hennes Majestet Dronning Sonja til Nusfjord for å åpne Salteriet Galleri. Galleriet blir den endelige destinasjonen for Dronningen og Magne Furuholmens kunstneriske samarbeidsprosjekt «Texture».

Pressemelding fra arrangør

– Å ha kongehuset representert i Nusfjord når vi åpner Salteriet Galleri i juli er en stor ære, sier Caroline Krefting i Nusfjord Arctic Resort.

Dronningen ankommer Nusfjord i Kongeskipet «Norge». Krefting håper på at mange vil møte opp for å ønske Dronningen velkommen.

Stor begivenhet: – Ekstra gøy for barna

Hennes Majestet Dronning Sonja kommer tilbake til Lofoten denne sommeren. Krefting er entusiastisk for at Nusfjord er på listen over destinasjonene som skal besøkes.   

– For Nusfjord Arctic Resort er dette en stor begivenhet som vi ønsker å dele med lokalbefolkningen. Ekstra gøy er besøket for den yngre garden, som vi spesielt ønsker at skal komme til Nusfjord denne dagen, sier Krefting.

Hun forteller at det vil bli delt ut gratis softis til alle som kommer.

Arrangementet for åpningen av galleriet er lukket av kapasitetshensyn og begynner klokken 17.30, der blant andre Flakstad-ordfører Hans Fredrik Sørdal vil delta.

Åpner nytt galleri med anerkjent kunstprosjekt

Den første utstillingen i Salteriet Galleri er «Texture», som er et kunstnerisk samarbeidsprosjekt mellom Dronning Sonja og Magne Furuholmen.

Mange av arbeidene i utstillingen har dobbelt-signaturer, som vil si at de to har produsert arbeidene sammen. Prosjektet har vært en stor suksess og har tidligere vært vist på en rekke gallerier i Norge, samt i Aarhus og i London. Nusfjord er kunstprosjektets siste destinasjon.

Til utstillingen i Nusfjord har de to kunstnerne i tillegg skapt helt nye arbeider. Utstillingen varer utover høsten og deler av inntektene går til stiftelsen Queen Sonja Print Award.

Praktisk informasjon:

Pressen er velkommen til å overvære åpningen av Salteriet Galleri. Presse som ønsker å dekke Dronningens besøk må be om akkreditering til Det kongelige hoff ved Sara Svanemyr innen 5. juli klokken 14.00.

Kontaktpersoner:

Sara Svanemyr  
Kommunikasjonsrådgiver | Det kongelige hoff
sara.svanemyr@slottet.no
+47 952 58 040 

Caroline Krefting
Daglig leder | Nusfjord Drift
caroline.krefting@soylen.no
+47 930 88 332

21.06.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook