Hopp til hovedinnhold

Dronningen kommer til åpningen av «The Twist»

H.M. Dronningen vil være til stede ved åpningen av Kistefos nye museumsbygg «The Twist» onsdag 18. september 2019 klokken 18.00. Statsminister Erna Solberg og statsrådene Siv Jensen og Trine Skei Grande deltar også under åpningen av det nye museet.

Pressemelding fra arrangør

`The Twist` er designet av de prisbelønte arkitektene i Bjarke Ingels Group – BIG, og vil fungere som en utvidelse av den eksisterende skulpturparken. Museet vil huse skiftende utstillinger med moderne kunst av internasjonalt kaliber. Den 1000 kvm store bygningen spenner 60 meter over Randselva og skrur seg på midten i en skulpturell form. Bygget er både et museum, en skulptur og en bro i seg selv, og fungerer som en forbindelse mellom nord- og sørsiden av skulpturparken - et område med rik historie og vakker natur.

Etter mange år med planlegging og utvikling, er vi stolte av å kunne åpne dette flotte nye bygget `The Twist` på Kistefos, noe som lar oss utvikle arbeidet med ledende samtidskunstnere og ønske flere besøkende velkommen enn noen gang før. Vår ambisjon er å gjøre Kistefos til en

must-see kulturdestinasjon med et skiftende utstillings- og skulpturprogram i verdensklasse, for å komplementere den rike industrielle arven på stedet, sier Christen Sveaas.

Fra sør-siden av bygget går man gjennom en dramatisk to-etasjes dør og får fullt gjennomsyn gjennom hele bygget ut gjennom nord-siden. Fra nord-siden går man inn i via Panorama-galleriet til Twist-galleriet, og får utsikt over elva, det gamle tresliperiet, skulpturparken og området rundt.

Vi ble umiddelbart fasinert av det dramatiske landskapet på Kistefos – den buktende elva, de skogkledde elvebreddene og den bratte topografien. Vårt designforslag for det nye bygget var å bygge en bro nummer to i parken, slik at man skaper en rundtur som går på begge sider av elva. Med `The Twist` støtte vi på vår første utfordring med sosial infrastruktur – en bygning som også er en bro – eller en kulturell institusjon som også fungerer som infrastruktur, sier arkitekten bak bygget Bjarke Ingels.

Åpningsutstilling: Hodgkin and Creed - Inside Out

Åpningsutstillingen ‘Hodgkin and Creed - Inside Out’ kan sees fra 18. september til 17. november, og er en duo-utstilling med maler Howard Hodgkin (1932-2017) og konseptkunstner Martin Creed (f. 1968). Den inneholder viktige verk fra offentlige og private samlinger, inkludert Christen Sveaas` egen kunstsamling. Utstillingen er kuratert av Guy Robertson og produsert av Kistefos i samarbeid med The Estate of Howard Hodgkin og Martin Creed, og er den første utstillingen som bringer disse to kunstnerne sammen.

Presseprogram 18.9

10.00 – 12.00: Pressekonferanse og guidet omvisning i `The Twist` med Christen Sveaas og Bjarke Ingels.

18.00 – 19.00: Offisiell åpning av `The Twist`.

Ønsker om individuelle intervjuer på åpningsdagen med Christen Sveaas eller Bjarke Ingels bes meldes i fra i god tid, og senest innen 5. september, til pressekontakt for Kistefos Maria Sandvik på epost: maria@kistefosmuseum.com. Avtalte intervjuer vil bli prioritert hvis nødvendig.

Media som ønsker å dekke Dronningens besøk må be om akkreditering elektronisk til Fylkesmannen i Innlandet ved informasjonssjef Erik Haugen på epost: fmheeha@fylkesmannen.no innen torsdag 12.9 kl. 12.00.

Presserommet vil være åpent fra 09.00.

26.08.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook