Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen dykker etter plastsøppel med WWF

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen skal sammen med WWF Verdens naturfond dykke etter plast ved Sjøstrand i Asker onsdag 4. september 2019.

Pressemelding fra arrangør

Plast i havet er et av planetens store miljøproblemer, og nesten all plast som havner ut i havet ender opp på havbunnen. Sammen med WWF, blir Kronprinsen med under vann for å se plastforsøplingen under havoverflaten. Hvert år havner over 8 millioner tonn plast ut i havet på verdensbasis. Plastforsøplingen påvirker alle typer havlevende dyr, helt fra de minste mikroskopiske plankton til de største hvalene.

 - Skal vi vinne kampen mot forsøplingen er vi avhengig av å stanse ny plast fra å ende opp i havet. Så mye som opptil 94 prosent av all plast som havner ut i havet ender opp på havbunnen. Oslofjorden slipper dessverre heller ikke unna, og vi finner mye plastsøppel på mange av de stedene vi dykker regelmessig. Å rydde det som ligger på havbunnen er tidkrevende, vanskelig og kostbart, sier Fredrik Myhre - marinbiolog og seniorrådgiver i WWF.

Det vil være Fredrik Myhre som plukker plastsøppel sammen med Kronprinsen under vann. Med seg har de også en egen undervannsfotograf som filmer oppryddingen. Deler av materialet fra denne filmingen blir gjort tilgjengelig for media i etterkant av dykket samme dag. Det vil også bli en samtale om havet mellom Kronprins Haakon og Fredrik Myhre. Media kan overvære denne samtalen. Avslutningsvis vil det bli avholdt et pressemøte der pressen kan stille spørsmål om dykket som er gjennomført.

Frammøte for media: 12.15

For akkreditering

Media som ønsker å dekke Kronprinsens dykk og den etterfølgende samtalen må be om akkreditering på e-post til WWFs leder for presse og politisk kommunikasjon Sebastian Stein innen 3. september klokken 12.00.

Kontaktpersoner

 

02.09.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker