Hopp til hovedinnhold

H.K.H. Kronprinsen deltar på frokostseminar om vold mot barn

Mandag 18. november inviterer Redd Barna og NRK Super til barnerettighetsfrokost på Kulturhuset for å belyse hvorfor og hvordan barn bør få kunnskap om vold, hvordan man kan være en trygg voksen for de små, og hvordan vi kan gjøre det lettere for voldsutsatte barn å be om hjelp. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er til stede under seminaret. 

Pressemelding fra arrangør

Arrangementet åpnes i år av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon vil også være til stede på seminaret.

Fra scenen vil publikum få høre fra organisasjoner som har samlet erfaringer fra voldsutsatte barn og unge. Representanter fra Barneombudet, krisesenter, skolehelsetjeneste og barnevern vil delta i panelsamtaler, og NKVTS vil presentere funn fra den nye omfangsundersøkelsen om vold og overgrep mot barn og unge. Det vil også bli en premierevisning av den nye animasjonsfilmen «Voksne skal aldri slå». Filmen er produsert av Bivrost film for NRK Super, i samarbeid med Redd Barna. I tillegg vises glimt fra den nye dramaserien «Mot» som handler om vold mot barn, produsert av NRK Super. Formålet med innholdet er å gi barn og voksne verktøy som kan bidra til å gjøre det lettere å snakke om vold på en forebyggende måte.

- Alle barn har rett til å være trygge, og dette må de få vite! Mange barn som opplever vold vet ikke at det er ulovlig, at de har rett til å få hjelp, eller hvordan de kan få hjelp. Vi er glade for å samarbeide med NRK Super for å nå ut med kunnskap til alle barn om dette, sier Silje Vold, spesialrådgiver i Redd Barna.

Barnerettighetsseminaret er en del av NRK Supers temadager om vold mot barn 18.-20.november, og Redd Barnas årlige kampanjeuker med fokus på barns rett til beskyttelse mot vold og overgrep.

Programrekkefølge

08:30: Velkommen v/ kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og Redd Barnas generalsekretær Birgitte Lange, etterfulgt av filmvisning – «Voksne skal aldri slå».

08:50: Gertrud Hafstad, forsker ved NKVTS, legger fram funn fra en ny omfangsundersøkelse om vold og overgrep mot barn i Norge.

09:00: Panelsamtale med en rekke fagfolk om hvorfor NRK-filmene er viktige for barn som opplever vold.

09:20: Visning av klipp fra NRK Super-serien «Mot», etterfulgt av nytt fagpanel som diskuterer hvordan filmer kan brukes for å ta opp vanskelig tematikk med barn.

09:55: Innlegg v/Byråd for skole og oppvekst, Inga Marte Torkildsen om Oslo kommunes arbeid for å sikre at barn får kunnskap om vold.

10:00: Avslutning v/ NRK Super og Redd Barna.

Praktisk informasjon/akkreditering

Seminaret finner sted på Kulturhuset i Oslo, 18. november. Dørene åpnes med frokostservering fra kl 07:45 og seminaret begynner kl 08:25.

Presse som ønsker å melde seg på kan ta kontakt med medierådgiver Brage Berglund i Redd Barna: brage.berglund@reddbarna.no. Siste frist for påmelding er søndag 17. november.

14.11.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook