Hopp til hovedinnhold

Dronning Sonjas skolepris til Stigeråsen skole 2. desember

Mandag 2. desember kommer H.M. Dronning Sonja til Stigeråsen skole for å dele ut Dronning Sonjas skolepris 2019. Medier som ønsker å dekke besøket må akkrediteres i forkant.

Pressemelding fra arrangør

En enstemmig jury har kåret Stigeråsen skole i Skien kommune som vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2019. 

Mer enn en skole
Stigeråsen skole ligger i Gulset bydel i Skien kommune. Skolen er en barneskole med ca. 300 elever med mange ulike nasjonaliteter. Skolen har en betydelig utfordring med barnefattigdom og familier som strever på ulike måter.

Skolen har en målsetting om å være mer enn en skole og er opptatt av at alle elever skal oppleve å bli sett, være inkludert og kjenne trygghet. De arrangerer blant annet gratis fritidsaktiviteter etter skoletid tre dager i uken, som gjør at også de elevene som vanligvis ikke er med på fritidsaktiviteter får et inkluderende tilbud.

Hennes Majestet Dronning Sonja har selv tatt initiativ til prisen. I 2019 er det 14. gang hun deler den ut. Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk med tittelen «Vekst», signert Dronningen.

Akkreditering
Ved stor interesse for mediene kan det bli lagt opp til innendørs fotopool noen steder i programmet. Deltakere i fotopoolen skal gjøre sine opptak tilgjengelig for øvrige redaksjoner i etterkant.

Medier som ønsker akkreditering, må sende en e-post til kiret@fylkesmannen.no, innen onsdag 27. november kl 12.00. I e-posten må følgende informasjon gis: navn på journalist/fotograf, redaksjon, e-postadresse og telefonnummer.

Akkrediterte medier får tilsendt presseprogram.

25.11.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook