Hopp til hovedinnhold

Besøker kvinnefengsel

Hennes Majestet Dronningen skal torsdag 12. desember på julebesøk til Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt. Medier som ønsker å dekke besøket må akkrediteres på forhånd.

Pressemelding fra arrangør

 - Vi er glade og stolte over at Dronningen vil komme hit på besøk i en travel førjulstid, sier fengselsleder Doris Bakken ved Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt.

Fengselet ligger i bydel Bjerke i Groruddalen i Oslo og har kun kvinnelige innsatte. Bredtveit har to avdelinger fordelt med 45 innsatte på avdeling med høyt sikkerhetsnivå og 19 på avdeling med lavt sikkerhetsnivå. Fengselet mottar både varetekts-, doms- og forvaringsinnsatte.

Under besøket vil Dronningen få en presentasjon av fengselet og dets virksomhet og en omvisning i fengselet. Hun vil bl.a. få se kirken, en beboelsesavdeling, arbeidsdriften og nyoppussede besøksrom med nylig utført kunstnerisk utsmykking. I beboelsesavdelingen og i arbeidsdriften vil hun møte innsatte.

Pressedeltagelse

Pressen er velkommen til å delta på den delen av arrangementet som foregår i kirken og i arbeidsdriften. Ved stor interesse fra mediene kan det bli lagt opp til innendørs fotopool noen steder i programmet. Deltakerne i fotopoolen gjør sine opptak tilgjengelige for øvrige redaksjoner i etterkant.

Tidspunkter

  • Klokken 10.30: Pressen møter for sikkerhetskontroll/innpassering på fengselsområdet og har tid til å rigge kamera osv.
  • Klokken 11.00: Dronningen ankommer.
  • Klokken 12.30: Avreise

Akkreditering

Deltagere fra pressen må akkrediteres på forhånd. Det gjøres ved å sende en e-post til ass.   fengselsleder Siri Gaarder Brock-Utne: siri.gaarder.brock-utne@kriminalomsorg.no

E-posten må inneholde følgende informasjon:
Navn på journalist/fotograf, redaksjon, e-postadresse, telefonnummer og personnummer på journalist/fotograf (11 siffer). Personnummer er nødvendig fordi fengselet før besøket må kontrollere personenes vandel hos politiet. Dette er vanlig prosedyre ved besøk i høysikkerhetsfengsler.

Frist for akkreditering: Mandag 9. desember klokken 16.00.

Kontaktinformasjon

Bredtveit fengsel og forvaringsanstalt: Ass. fengselsleder Siri Gaarder Brock-Utne, siri.gaarder.brock-utne@kriminalomsorg.no tlf. 971 63 869

Det kongelige slott: 
Kommunikasjonsrådgiver Sara Svanemyr, sara.svanemyr@slottet.no tlf. 952 58 040.

 

06.12.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook