Hopp til hovedinnhold

Barnas flyttebyrå hjelper Deichman – blir tatt imot av Kronprinsessen

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen tar imot de mange barna som torsdag 16. januar 2020 hjelper til med å flytte bøker fra Hovedbiblioteket på Hammersborg til Deichman Bjørvika. Barna får dermed en sniktitt inne i det bygget lenge før den offisielle åpningen i mars.

Pressemelding fra arrangør

Barnas flyttebyrå består av 1000 skoleelever fra 2. til 5. klasse fra Ila skole, Bolteløkka skole, St. Sunniva og Møllergata skole. Elevene skal bære bøker fra barneboksamlingen på Hammersborg til det nye biblioteket i Bjørvika. Det 300 meter lange toget går fra Hammersborg kl. 12.   

– Barna er våre viktigste lånere og fremtidens bibliotekbrukere – og vi er veldig glade for at de hjelper oss med å flytte samlingen sin til det nye biblioteket Deichman Bjørvika. Sammen frakter de over 6000 bøker, sier biblioteksjef Knut Skansen.

6000 bøker

På ryggen får barna fargerike sekker fylt med bøker fra barneavdelingen. Toget går fra Deichman Hovedbiblioteket på Hammersborg, bortover Akersgata, ned Oslos paradegate Karl Johan, over Christian Frederiks plass på sjøsiden av Oslo S før det tøffer inn i Deichman Bjørvika – midt mellom Oslo S og Operaen. Politiets rytterkorps følger barna, og Det Elektriske Korps spiller i toget.  

Kronprinsesse Mette-Marit er Norsk bibliotekforenings høye beskytter. En rekke ganger, i inn- og utland, har kronprinsessen delt sin interesse og engasjement for litteratur og lesing.

Boktårn og BlimE-danse

Inne i det nye biblioteket plasserer vi bøkene skoleelevene har med seg i et høyt boktårn i første etasje. Så snart bøkene er plassert i tårnet, skal barna danse BlimE dansen sammen med Selma Ibrahim fra NRK Super.

Etter BlimE-dansen vekker barna bygget med et høyt rop!

– Vi gleder oss til å få skikkelig liv i bygget med dans og rop fra skolebarna, det er en perfekt oppvarming før en heidundrende åpningshelg 28. og 29. mars. Vi ser fram til at både unge og gamle fyller bygget og gjør dette flotte huset til et levende bibliotek, sier Merete Lie, avdelingsdirektør på Deichman Bjørvika. 

Presseakkreditering

Media er velkommen til å delta. Akkreditering skjer til sunniva.adam@deichman.no innen onsdag 15.1.2020 klokken 10.00.Akkreditert presse som ønsker å dekke toget fra Hammersborg, bes være på plass ved Deichman Hammersborg torsdag 16.1.2020 klokken 11:45.

Akkreditert presse som ønsker å dekke ankomsten til det nye biblioteket der Kronprinsessen tar imot barna, må være på plass på Deichman Bjørvika senest klokken 12:30 torsdag 16.1.2020. Akkreditert presse som blir med fra Hammersborg får også komme inn i bygget når de ankommer med barna i toget.  

Ta kontakt med senior kommunikasjonsrådgiver Sunniva Adam på e-post eller telefon (414 51 245) hvis du har spørsmål. Vi kan legge til rette for intervju med noen av barna.

 

14.01.2020

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker