Hopp til hovedinnhold

Åpningen av Deichman Bjørvika

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpner Oslos nye hovedbibliotek, Deichman Bjørvika torsdag 18. juni. 

Pressemelding fra arrangør 

Mediene inviteres til å følge åpningsseremonien som starter kl. 17.00. Vi ønsker at dere møter kl. 16.30 ved vår personalinngang i Robert Levins gate. Det blir fotomuligheter av åpningsseremonien (innendørs, lukket) og gjestenes ankomst/retur (utendørs). Media som ønsker å dekke kronprinsens besøk under seremonien besøk må be om akkreditering elektronisk til [email protected] innen kl. 12.00 torsdag 18. juni. Vi har begrenset antall plasser til rådighet for mediene, og ved behov vil det bli bruk av pool av den delen som skjer innendørs.  

Åpningsseremonien kl. 17.00

Innslipp av inntil 200 inviterte gjester (inngang fra Anne-Cath. Vestlys plass).

Deretter kort seremoni hvor H.K.H. Kronprins Haakon, ordfører Marianne Borgen, byrådsleder Raymond Johansen og byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal vil være til stede. Arrangementet er begrenset til maks 200 personer av smittevernhensyn. For å sikre at offentligheten kan delta på den offisielle åpningen strømmes den live på Facebook-siden vår. Etter seremonien ca. kl. 17.30 åpner vi dørene for publikum.

Ved åpningen vil forfatterne Camara Lundestad Joof og Lars Saabye Christensen lese en prolog til biblioteket, Maria Lotus og Lars Lillo-Stenberg vil by på musikk for anledningen, og barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett vil synge.

Smitteverntiltakene

Vi har jobbet tett med helsemyndighetene for å kunne åpne på en forsvarlig måte med tanke på smittevern. Helsa og sikkerheten for medarbeiderne og lånerne våre har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak for å hindre spredning av koronaviruset:

  • Vi følger lokale smittevernmyndigheters råd og tillater inntil 1000 personer samtidig (normalt er 3000 tillatt).
  • Vi har satt opp pleksiglass ved infopunktene for ekstra beskyttelse.
  • Vi har plassert ut håndsprit flere steder i biblioteket.
  • Vi vil inntil videre tilby et begrenset antall arrangementer.

    Deichman er etat for folkebibliotekene i Oslo kommune. Deichman består av 22 biblioteker over hele Oslo. Vi er Norges største og eldste folkebibliotek, grunnlagt i 1785. Et Deichman-bibliotek er et fristed for deg, uansett hvem du er. Her kan du lese, jobbe, slappe av, møte venner, eller bare være alene. Du kan låne fra vår samling på over en million bøker, filmer, cd-er og annet materiell. Det er gratis å bruke trådløst nett, PC-er og verktøy. Du betaler kun for papir og materialer når du skriver ut eller kopierer. Våre bibliotek er møteplasser hvor du kan oppleve eller arrangere alt fra konserter og tegneseriefestivaler til språkkurs og politiske debatter. Deichman vil bidra til et samfunn hvor alle føler tilhørighet, eierskap og engasjement — for fellesskapet og eget liv. Uansett hvorfor du kommer hit, drar du herfra med noe.

Les mer om det nye hovedbiblioteket i Bjørvika her!

 

 

 

 

15.06.2020

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook