Hopp til hovedinnhold

Kongehusets kulturtilbud sommeren 2020

Kongehuset åpner en stor Munch-utstilling i Dronning Sonja KunstStall 4. juli, i samarbeid med Munchmuseet. Utstillingen presenterer et utvalg av Edvard Munchs trykk og vakre litografiske steiner i et omfang som aldri har vært vist offentlig før.

I år satses det stort i Dronning Sonja KunstStall. I samarbeid med Munchmuseet vises utstillingen Slottet + Munch. Utstillingen tar oss tett på Munchs arbeid som grafiker og trekker linjer mellom den elegante stallbygningen fra 1910 og Munchs organiske arbeid med trykkpressen, steinene, vannet, papiret og oljemalingen.

Utstillingen vil være åpen fra H.M. Dronning Sonjas fødselsdag 4. juli, hver dag fra 12.00-17.00.

Invitasjon til pressevisning

Parkopplevelser og omvisninger på Oscarshall 

I løpet av sommeren vil De kongelige samlinger også tilby billetter til omvisninger i Slottsparken og i parken på Oscarshall, i samarbeid med Slottsgartneriet. Her kan en møte fagfolk som forteller om tankene bak Kongehusets viktigste parkanlegg og om plantevalg, bærekraft og skjøtsel gjennom året. Tidspunkt presenteres på Facebook, og billettene selges på Ticketmaster.

Lystslottet Oscarshall er av de Kongelige eiendommene som med rette kan kalles eventyrlig. Det nydelige anlegget ved Frognerkilen vil holde åpent fem dager i uken i juli og august. I samme tidsrom åpnes det for besøk i lystslottets viktigste og største rom; saler fulle av nasjonalromantikk, eventyr og norgeshistorie.

Oscarshall holder åpent fra 27. juni til 30. august, onsdag-søndag fra 11.00-16.00. Det er gratis adgang i parken.

Åpent Slott åpner igjen i 2021

På grunn av de smittevernhensyn som må gjelde ved Det kongelige hoff, lar det seg dessverre ikke gjøre å åpne for omvisninger i sommer. Vi ønsker alle velkommen tilbake sommeren 2021.

 

29.06.2020

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook