Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen går Flyktningeruta for å markere 75-årsjubileet for frigjøringen

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon vil gå deler av Flyktningeruta fra Oslo til svenskegrensa 26. - 28. august. Målet med turen er å levendegjøre frigjøringshistorien gjennom vandring på den historiske ruten.

I løpet av turen vil Kronprinsen møte tidsvitner som selv måtte flykte som barn, etterkommere av grenseloser, samt personer som selv har flyktet fra krig i andre deler av verden og kommet til Norge som flyktninger.  

Kronprinsen vil gå sammen med en soldat og en nordmann med flyktningebakgrunn. Turen vil være organisert av Den Norske Turistforening, med generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang som turleder.

Akkreditering 

Pressen inviteres til å delta ved oppstart av turen 26. august (Skullerud, Oslo) og ved ankomst 28. august (Grenselosmuseet, Eidskog), samt ved ulike fotopunkt underveis alle de tre dagene. På grunn av smittevern vil det ikke være mulig for andre enn det forhåndavklarte turfølget å gå sammen med Kronprinsen langs ruta.

Et detaljert presseprogram vil bli utarbeidet til akkrediterte medier og konkrete møtepunkt avtales nærmere med hver enkelt. Pressen må selv besørge transport.

Skjema for akkreditering

Media som ønsker å være til stede må be om akkreditering elektronisk til innen fredag 21. august klokken 12.00.

14.08.2020

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook