Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen åpner Norfund-konferanse

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon åpner Norfund-konferanse om fornybar-investeringer i utviklingsland.

Pressemelding fra arrangør

Ett av de viktigste slagene i kampen for å stanse klimaendringene står nå i utviklingslandene. Uten målrettede investeringer i fornybar energi blir det umulig å stanse klimaendringene og utrydde fattigdom.

Dette er tema på årets Norfundkonferanse "Building back Cleaner, Greener and Better" som vil bli åpnet av Kronprins Haakon tirsdag 1. september.

- Norfunds mål er å bekjempe fattigdom gjennom å skape arbeidsplasser. For å lykkes med det må vi både begrense klimaendringene gjennom å utkonkurrere fossil energi med fornybar, og bidra til at bedrifter i utviklingsland kan tilpasse seg endringene som uansett kommer. Heldigvis kan slike investeringer også gi god avkastning, sier administrerende direktør i Norfund, Tellef Thorleifsson.

Investeringene Norfund har gjort i nye fornybarprosjekter siden oppstart bidrar nå hvert år til å unngå utslipp av 8 millioner tonn CO2. Det tilsvarer en sjettedel av Norges årlige klimagassutslipp – eller like mye som utslippene fra samtlige personbiler og tunge kjøretøy i Norge.

På konferansen den 1. september vil Thorleifsson blant annet presentere Norfunds nye klimastrategi.

Norske og internasjonale eksperter innen klima, fornybar energi og kommersielle investeringer i krevende markeder vil holde innlegg på konferansen. Her kan nevnes kjente internasjonale navn som tidligere klimasjef i FN og hovedforhandler for Paris-avtalen i 2015, Christiana Figures, Mosambiks energiminister Max Tonela og administrerende direktør for investeringsselskapet Globeleq, Laurence Mulliez, i tillegg til Norges utviklingsminister Dag Inge Ulstein og leder for Finans Norge Idar Kreutzer.

I tillegg til at ca 80 spesielt inviterte stortingsrepresentanter, investorer, bedriftsledere og miljø- og samfunnsaktivister deltar fysisk på konferansen på Sentralen, vil den bli strømmet live til hundrevis av miljøbevisste investorer og bedriftsledere fra hele verden.

For detaljert program og full oversikt over foredragsholdere se: https://www.norfund.no/building-back-cleaner-greener-better/

Tid: Tirsdag 1. september klokken 13.30 – 16.00
Sted: Marmorsalen, Sentralen

Akkreditering

Vi bistår gjerne med å legge til rette for intervjuer med foredragsholdere ved forespørsel.  Av hensyn til smittevern må journalister melde seg på før oppmøte på konferansen.

Kontaktperson i Norfund: Ansvarlig for samfunnskontakt Per Kristian Sbertoli, [email protected],  tlf 930 89 103

31.08.2020

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook