Hopp til hovedinnhold

Norges største digitale feiring av FNs 75-årsjubileum  

FN-sambandet samler skoleelever over hele Norge for å feire FN-dagen digitalt den 23. oktober. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg deltar også.

Pressemelding fra arrangør

- Det er veldig engasjerende å se at så mange ungdommer ønsker å markere FN-dagen selv om vi ikke kan møtes fysisk, sier FN-sambandets generalsekretær Anne Cathrine da Silva.

FN-sambandet har invitert alle skoler fra 5. klasse på barneskolen til siste året på videregående skole til å delta på digitale feiringer av FN-dagen. Feiringen vil foregå på Zoom-plattformen, hvor svært mange elever allerede er påmeldt. FN-kunnskapen til elevene vil bli satt på prøve gjennom quiz-plattformen Kahoot, som vil bli ledet av programleder Markus Bailey, blant annet kjent fra NRK Super.  

- Dagens unge vil være nøkkelen for å sikre en bærekraftig og rettferdig verden i fremtiden. Nettopp derfor er det viktig å engasjere de unge i verdens utvikling og spørsmål som i aller høyeste grad angår dem, sier da Silva. 

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og statsminister Erna Solberg vil også delta på to av sendingene og ha mulighet til å snakke med engasjert ungdom fra hele landet.    

FN-sambandet har i de siste 74 årene jobbet med et hundretall av skoler over hele Norge for å spre kunnskap om FN, øke forståelsen for årsaker og sammenhenger i internasjonal politikk, samt bidra til positive holdninger til solidaritet og samarbeid. De møter årlig over 100 000 mennesker ansikt til ansikt, de fleste av dem barn og unge.  

14.10.2020

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker