Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen møter ungdommer på flukt i Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon

Onsdag 25. november klokken 13.00 vil Flyktninghjelpens høye beskytter, H.K.H. Kronprins Haakon, reise på et virtuelt feltbesøk med Flyktninghjelpen til Afghanistan, Irak, Jemen og Libanon.

Pressemelding fra arrangør: 

Gjennom PC-skjermen vil Kronprinsen møte noen av disse ungdommene og høre mer om Flyktninghjelpens arbeid med å bistå dem under pandemien.

Pressen er velkommen til å delta på dette besøket. I tillegg legges det opp til en pressebrief med mulighet for intervju med Kronprinsen og Flyktninghjelpens generalsekretær Jan Egeland i etterkant av besøket.

Over 400 millioner unge mellom 15 og 29 år lever i samfunn preget av organisert vold eller væpnet konflikt. Det er en generasjon preget av usikkerhet og overgrep. Allerede før koronapandemien hadde de få muligheter for utdanning, yrkesopplæring og arbeid. Mange barn og unge vokser nå opp i familier som har mistet inntekt, opplever mer sult, hjemløshet og manglende skolemuligheter grunnet koronapandemien. I en nylig publisert undersøkelse av Flyktninghjelpen om hvordan pandemien har påvirket mennesker på flukt, svarte hele 73 prosent at det var mindre sannsynlig at de ville sende barna sine tilbake til skolen.

Visuell pakke 

  • Foto, tekst og video fra besøket og fra Kronprinsens tidligere besøk med Flyktninghjelpen kan lastes ned til fri bruk her.

Deltakelse fra pressen: 

  • Deltagere fra pressen må akkrediteres på forhånd. Akkreditering fordrer gyldig pressekort. Det gjøres ved å sende en e-post til Silje Budeng, medierådgiver i Flyktninghjelpen, [email protected].  
  • For mer info, ring 481 58 313 
  • Frist for akkreditering er 24.11, klokken 14.00. 

 

20.11.2020

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook