Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon på digital seilas – møter norske sjøfolk og maritim næring

Mandag 1. februar klokken 13.00 vil Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen bli med på en digital sjøreise der han får treffe fire sjøfolk som er om bord på skip rundt om i verden. Det vil også bli et møte med representanter for sjømannsorganisasjonene og rederinæringen.

Pressemelding fra arrangør

– Norsk skipsfart og norske sjøfolk gjør en viktig innsats for å opprettholde grunnleggende vareforsyning gjennom en krevende pandemi, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Harald Solberg.

Som følge av strenge reiserestriksjoner har sjøfolk over hele verden opplevd store utfordringer når det gjelder mannskapsskifter.

– Mange har måttet stå i tjeneste vesentlig lenger enn normalt, og det har vært stor usikkerhet knyttet til både utreise, hjemreise, karantener og andre strenge smitteverntiltak, sier administrerende direktør i Norsk sjøoffiserforbund, Hans Sande.

Til tross for store utfordringer har næringen jobbet sammen, også i godt samarbeid med norske myndigheter, for å finne gode løsninger som sikrer at vi holder hjulene i gang i samfunnet. Sjøfolk fra Odfjell SE, Hurtigruten, Solstad Offshore og Havila Shipping deltar, samt representanter fra Maritimt Hus, og rederiene GC Rieber og Odfjell SE.

For pressen

Pressen er invitert til å overvære møtet.

Dato og tid: 1. februar kl. 13.00-14.30

Akkreditering sendes til: [email protected]
For avtaler med Slottet, kontakt: [email protected]

 

28.01.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook