Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon møter Dysleksi Ungdom

Onsdag 17. februar klokken 14.00 møter H.K.H. Kronprinsregenten medlemmer av Dysleksi Ungdom, for å bedre forstå utfordringene til ungdom i dag som har dysleksi, dyskalkuli eller spesifikke språkvansker.

Pressemelding fra Dysleksi Norge:

Dysleksi Norge er opptatt av åpenhet rundt ulike former for lærevansker. Et av de første forbildene unge mennesker med dysleksi hadde i Norge, var Kong Olav. Det var modig i en tid der det slett ikke var mye åpenhet om dysleksi.

– Denne åpenheten har alltid vært, og kommer til å fortsette å være, veldig viktig for våre medlemmer. Dysleksi Norge vil alltid være takknemlige for dette, sier generalsekretær i Dysleksi Norge Caroline Solem.

I dag vet man mer om hva dysleksi er og hvordan man kan hjelpe dem som har det. Likevel er det mange som opplever ikke å bli fanget opp eller få riktig hjelp. Matematikkvansker og språkvansker er mindre kjent, men like vanlig som lese- og skrivevansker. Ungdom som har disse vanskene, må få møte en skolehverdag, men også et arbeidsliv, der disse vanskene blir sett, møtt, forstått og respektert.

– Det er så viktig at vi fanger opp dem som trenger hjelp, og gir dem den hjelpen de trenger. Alle har sterke sider og trenger omgivelser som ser dem, sier Solem.

– Vi er veldig glade for at Kronprins Haakon tar seg tid til å høre hva våre ungdommer har å si om det å ha lærevansker, sier Solem.

Presse som ønsker dekke det digitale møtet mellom Kronprinsregenten og Dysleksi Ungdom må søke om akkreditering på e-post til [email protected] innen tirsdag 16. februar 2021 klokken 15.00.

For mer informasjon, kontakt:

Caroline Solem, generalsekretær Tlf. 981 35 628 / [email protected]

eller

Kathrine Ruud Elster, kommunikasjonsrådgiver Tlf. 481 33 564 / [email protected]

 

15.02.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook