Hopp til hovedinnhold

Det kongelige sekretariat søker rådgiver

Vi har ledig fast 100 % stilling som rådgiver ved Det kongelige sekretariat. Avdelingen har som sin hovedoppgave å planlegge og koordinere Kongeparets og Kronprinsparets offisielle virksomhet og program i tråd med Kongehusets kjerneoppgaver.

Kongehuset har et bredt offisielt virke og mottar mange invitasjoner til arrangementer både i Norge og i utlandet. Sekretariatet saksbehandler disse og legger til rette for gjennomføring av programmet. I tillegg utvikler og planlegger sekretariatet større og mindre arrangementer og prosjekter Kongehuset selv er ansvarlige for, samt gir innspill til taler og tekster. Sekretariatet saksbehandler og besvarer en stor mengde hilsener og forespørsler, blant annet søknader om beskytterskap, som Kongefamilien mottar hvert år.

Oppgaver

Som rådgiver vil du være en del av rådgivergruppen i sekretariatet. Dine hovedoppgaver vil være å lede og gjennomføre større og mindre prosjekter, samt utarbeide budskap og tekster/taler for Kongefamilien. I rådgiverfunksjonen er du en viktig bidragsyter i de interne vurderingene og drøftelsene om Kongehusets offisielle aktiviteter. 

Kvalifikasjoner

Vi søker deg som har relevant høyere utdanning. Du må ha svært god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk og engelsk. Du må ha evne til å kombinere analytisk arbeid med operativ oppfølging. 

Det forutsettes at du har god forståelse og interesse for ulike deler av det norske samfunnet. Mangfoldkompetanse og et bevisst forhold til ulike menneskers opplevelse av det å bo og leve i Norge i dag vil være nyttig i stillingen. 

Det er viktig at du er trygg på og behersker bruk av ulike digitale verktøy.

Ønskede personlige egenskaper

Vi søker deg som har et våkent blikk på samfunnet rundt deg, og har engasjement for å bidra til fremtidens Norge. Arbeidet i det Kongelige sekretariat krever både selvstendighet, nøyaktighet, kreativitet og fleksibilitet. Du bør like å bidra positivt i en gruppe for å få et best mulig resultat i et hektisk verdidrevet miljø. Evnen til samarbeid og å bygge relasjoner er viktig i stillingen. Personlig egnethet vil vektlegges. 

Vi tilbyr

Stillingen lønnes som rådgiver /seniorrådgiver. Våre ansatte er medlemmer av Statens pensjonskasse og vil følge de til enhver tid gjeldene regler. 

Søknad med CV og kopi av relevante attester og vitnemål sendes innen 24 mai via finn.no

Send din søknad via finn.no

Spørsmål om stillingen sendes til leder for Det kongelige sekretariat, Olav Heian-Engdal via meldingsfunksjonen i finn.no.

04.05.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook