Hopp til hovedinnhold

Kongefamiliens program 17. mai 2021

Kongefamilien vil komme ut på Slottsbalkongen klokken 11.30 for å overvære en nasjonaldagsmarkering på Slottsplassen, og vil synge nasjonalsangen sammen med resten av Norge klokken 12.00. I løpet av nasjonaldagen vil Kongefamilien gjennomføre kjøreturer i Asker og Oslo, og være til stede under båtparaden i Oslofjorden med Kongeskipet Norge. Slottsplassen og store deler av Slottsparken være stengt for publikum av smittevernhensyn.

Asker

Kronprinsfamilien innleder tradisjonen tro 17. maifeiringen på Skaugum. Dagen starter med et kort program utendørs i samarbeid med Asker kommune. Deretter vil Kronprinsfamilien kjøre en tur i Asker, før de drar videre til Slottet. På grunn av smittevern vil det ikke bli en tradisjonell feiring, og det vil ikke bli anledning for publikum å være til stede.

Slottsplassen

Kongefamilien vil komme ut på Slottsbalkongen klokken 11.30, og vil overvære en nasjonaldagsmarkering. Markeringen avsluttes ved at Kongefamilien synger nasjonalsangen sammen med resten av landet etter saluttene klokken 12.00.

Nasjonaldagsmarkeringen er utarbeidet i samarbeid med Oslo kommune.

Markeringen vil formidles via direktesendte TV. I forbindelse med denne markeringen vil Slottsplassen og store deler av Slottsparken være stengt for publikum av smittevernhensyn. Publikum oppfordres til å gå rundt Slottsparken, og det vil ikke bli anledning til å oppholde seg ved Slottsplassen i denne perioden.

Oslo

I løpet av dagen vil Kongeparet og Kronprinsparet gjennomføre en kjøretur i noen av Oslos bydeler.

Om ettermiddagen vil Kongeparet og Kronprinsparet gå om bord i Kongeskipet «Norge» for å overvære båtparaden i Oslofjorden. Etter båtparaden vil Kongeskipet reise videre mot Tønsberg.

På grunn av smittevernreglene kan vi ikke oppgi klokkeslett og nøyaktig sted for kjørerutene i Oslo og Asker.

Info til media

På grunn av de strenge smittevernreglene vil det bli pool i Asker og på Slottsplassen i Oslo. I Asker er det NRK/TV 2 som har TV-pool og NTB, Budstikka og Røyken, Hurum og Asker Avis som har stillbildepool. På Slottsplassen består poolen av NRK/TV 2 for TV og NTB for stillbilder. NRK/TV 2 og NTB vil også formidle film og foto fra deler av Kongefamiliens kjøretur i Oslo i sitt pooloppdrag.

 

12.05.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook