Hopp til hovedinnhold

Kongehusets kulturtilbud sommeren 2021 

Lørdag 3. juli åpner sommersesongen på Oscarshall. I Dronning Sonja KunstStall vises utstillingen "Kunstaudiens" frem til 12. september, og det arrangeres parkvandringer på Oscarshall og i Slottsparken.

Her er tilbudet i Kunststallen, på Oscarshall og i parkene:

Kunstaudiens i Dronning Sonja KunstStall

I Dronning Sonja KunstStall vises utstillingen “Kunstaudiens” frem til 12. september. Utstillingen er et samarbeid mellom Nasjonalmuseet, Hennes Majestet Dronning Sonja og De kongelige samlinger og rommer noen av Nasjonalmuseets mest kjente verk. Både billedkunst, skulptur og kunsthåndverk er inkludert. Her finnes antikk skulptur og moderne design. Det er gode gjensyn med berømte verk vi ikke har sett på en stund, men også arbeider mange ikke vil ha sett før - gjerne i nye sammenstillinger. 

Kunstaudiens. Nasjonalmuseet i Kunststallen

Utstillingen er åpen tirsdag til søndag 11.00 til 16.00. Det vil være formidlere til stede utstillingen i helgene fra 12.00 til 14.00. Billetter hos Ticketmaster.  

Omvisninger på Oscarshall  

Lystslottet Oscarshall er av de kongelige eiendommene som med rette kan kalles eventyrlig. Det nydelige anlegget ved Frognerkilen vil holde åpent fem dager i uken i juli og august. I samme tidsrom åpnes det for besøk i lystslottets viktigste og største rom; saler fulle av nasjonalromantikk, eventyr og norgeshistorie. 

Omvisninger på Oscarshall

Oscarshall holder åpent fra 3. juli til 29. august, onsdag-søndag fra 11.00-16.00, med omvisninger hver hele time. Billetter selges hos Ticketmaster. Det er gratis adgang i parken. Lørdag 14. august og lørdag 21. august er anlegget stengt for publikum på grunn av konserter i regi av Oslo Kammermusikkfestival. 

Parkopplevelser 

De kongelige samlinger arrangerer også omvisninger i Slottsparken og i parken på Oscarshall, i samarbeid med Slottsgartneriet. Her kan en møte fagfolk som forteller om tankene bak Kongehusets viktigste parkanlegg og om plantevalg, bærekraft og skjøtsel gjennom året. Tidspunkt presenteres på Facebook, og billettene selges på Ticketmaster. 

Vandringer i Slottsparken

Parkvandringer på Oscarshall

Åpent Slott åpner igjen i 2022 

På grunn av de smittevernhensyn som må gjelde ved Det kongelige hoff, lar det seg dessverre ikke gjøre å åpne for omvisninger i sommer. Vi ønsker alle velkommen tilbake sommeren 2022. 

 

28.06.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook