Hopp til hovedinnhold

Presseinvitasjon: Jubileumsfest for Opplysningsvesenets fond

Opplysningsfondets fond har stått i fellesskapets tjeneste i 200 år. H.M. Dronning Sonja er til stede på jubileumsfesten ved Vestre Aker prestegård fredag 20. august.

Presseinvitasjon fra arrangør:

På jubileumsfesten vil H.M. Dronning Sonja plante det nye tuntreet Dronningeika på prestegården. Det vil være et bredt program med underholdning ved Robert Stoltenberg og fremføring av bestillingsverk om prestegårder ved musiker Geirr Lystrup, og Anne Lindmo som programleder. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og en rekke andre gjester vil også være til stede.

OVF ble grunnlovsfestet i 1814 og opprettet i 1821. Fondets midler kom fra eierskap og salg av prestegårder. Avkastningen fra fondet skulle komme samfunnet til gode og bidra til utdanning og opplysning i Norge. En av de viktigste grunnene til opprettelsen av OVF var å sikre økonomien til det nyoppstartede Universitetet i Oslo. I dag er OVF en av landets største grunneiere og fondet skal som kapitalforvalter skape verdier for Den norske kirke. Du kan lese mer om vår historie her.

– Når OVF i år runder 200 år, kan vi se tilbake på en virksomhet som har hatt stor betydning for samfunnsutviklingen. Vi arbeider i dag med både å selge prestegårder, samtidig som vi arbeider med å finne annen bruk av prestegårder med særlig stor kulturhistorisk verdi. Fondet har vært, og er en muliggjører ved å være grunneier. Historisk har OVF vært en samfunnsbygger, og vi ønsker å fortsette med det, sier Ole-Wilhelm Meyer, direktør i OVF.

Av smittevernhensyn og praktiske årsaker må vi ha navn og kontaktinfo på journalister og fotografer. Vennligst meld fra til Hanna Flood ([email protected]/950 70 895) senest torsdag 19. august kl. 16.00.

Tid: 14.00-16.00, med program fra kl. 14.00-16.00. Oppmøte senest 13.45
Sted: Vestre Aker prestegård, Blindernveien 19

16.08.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook