Hopp til hovedinnhold

Presseinvitasjon: Dronningen til Ås

H.M. Dronningen er til stede ved den offisielle åpningen av Veterinærbygningen på Campus Ås den 1. september 2021 kl. 12.00.

Presseinvitasjon fra Statsforvalteren i Oslo og Viken:

Satsingen på Campus Ås og samlokaliseringen av NMBU (Veterinærhøgskolen) og Veterinærinstituttet er et viktig løft for dyrehelse, fiskehelse og samfunnssikkerhet i Norge.

På utescenen blir det taler, nøkkeloverrekkelse og kulturinnslag med studentkorene ved NMBU.

Etter den offisielle åpningen vil Dronningen få en omvisning i byggene. På Veterinærinstituttet vil Dronningen få en orientering om kunsten og instituttets ansvar for forbyggende og forutseende beredskap for å avverge og bekjempe helsetrusler mot fisk, landdyr og mennesker. I laboratoriet for molekylærbiologi vil Dronningen få en demonstrasjon om hvordan instituttet jobber med beredskapsdiagnostikk.

På vei til Veterinærhøgskolen og Dyresykehuset blir det en spasertur langs parkdraget Uraksen. Her vil Statsbygg orientere Dronningen om utvidelse av parken med kunst og beplantning. På Dyresykehuset vil hun få høre om ulike typer behandlinger og hvilke muligheter som har åpnet seg i den nye bygget. Blant annet får Dronningen se hund i rehabiliteringsbassenget etter operasjon og helt til slutt utredning av hest som løper på tredemølle.

Presseprogram vil bli ettersendt til akkreditert presse.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke besøket, må søke om akkreditering til Statsforvalteren ved Kari Øyen Gay på e-post [email protected] innen mandag 30. august 2021 kl. 16.00.

På grunn av koronapandemien og smittevernhensyn kan vi bli nødt til å begrense pressens tilstedeværelse. Vi ber om forståelse for dette.

Kontaktpersoner

Lenke til felles pressemelding fra NMBU, Veterinærinstituttet og Statsbygg.

 

19.08.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook