Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen til Dovre

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon er til stede ved markeringen av Dovrebanen 100 års-jubileum på Hjerkinn 17. september 2021.

17. september 1921 klippet Kong Haakon VII snoren som markerte at Dovrebanen offisielt ble åpnet på Hjerkinn. 100 år senere deltar Kronprins Haakon på jubileet til en av de viktigste transportårene i Norge.

Høsten 2021 er det 100 år siden Dovrebanen offisielt ble åpnet. Dette skal markeres med et innholdsrikt jubileumsarrangement 17. og 18. september som blant annet inneholder en togtur med historisk sus. Sammen med de fire direkte berørte kommunene; Dovre, Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal samt «endestasjonen» Trondheim, vil Bane NOR og Jernbanedirektoratet feire de 100 årene.

Presseprogram vil bli ettersendt til akkreditert presse.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke besøket, må søke om akkreditering til Statsforvalteren i Innlandet ved kommunikasjonssjef Karianne Stordal på e-post [email protected] innen fredag 3. september 2021 kl. 14.00.

På grunn av koronapandemien og smittevernhensyn kan vi bli nødt til å begrense pressens tilstedeværelse. Vi ber om forståelse for dette.

 

23.08.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook