Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon til Trondheim for grunnsteinsnedleggelse

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon legger ned grunnsteinen for nye Studentersamfundet i Trondheim torsdag 21. oktober 2021 klokken 11.00 til 13.00.

Fra pressemelding fra Statsforvalteren i Trøndelag:

Det ikoniske bygget ved Elgeseter bru får nå et nytt og moderne tilbygg. Studentenes storstue i Trondheim, Samfundet, huser konserter, kulturarrangementer, kafé og restaurant. Men kanskje mest sagnomsust er Samfundsmøtene, som er viet til både debatt og underholdning.

Etterlengtet utbygging

Det var daværende Kronprins Olav som i 1927 la ned grunnsteinen til dagens bygg. Men det nesten hundre år gamle bygget har vært for lite siden 50-tallet, og etter mange års diskusjoner er nå alt klart for et etterlengtet tilbygg.

Denne gangen er det Kronprins Haakon som kommer for å legge ned grunnsteinen til det nye bygget. Det skjer torsdag 21. oktober under en storstilt markering i Samfundet.

Utbyggingen er kommet i stand etter at både offentlige- og private krefter har gått sammen og sikret nødvendig finansiering. Utbyggingen er budsjettert til å koste om lag 200 millioner kroner.

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke markeringen av grunnsteinsnedleggelsen, må søke akkreditering. Dette skjer elektronisk til Statsforvalteren i Trøndelag innen 14.oktober 2021. Akkreditering krever gyldig pressekort, og kopi må følge søknaden.

På grunn av koronapandemien og smittevernhensyn kan vi bli nødt til å begrense pressens tilstedeværelse. Vi ber om forståelse for dette.

Søknad om akkreditering sendes:
Kommunikasjonsrådgiver hos Statsforvalteren i Trøndelag Robert Morberg: [email protected]

 

03.09.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook